Vremea i-a cam dat peste cap planurile actorului Emilian Crețu, punându-i plecarea la Negureni în mare dificultate. Dar cum ziua de naștere a mamei e sfântă, Emilian și-a răsucit mânecile și s-a apucat de pregătit cu propriile mâini surpriza dedicată mamei. Actorul a pregătit un „Vis de Ciocolată”, ne-a dezvăluit lucruri nespuse până acum, despre copilăria sa și ne-a comunicat și rețeta bunătății de tort pe care îl închină mamei!

Pentru actorul Emilian Crețu, astăzi este o zi specială. Este ziua de naștere a mamei sale.

Mămica mea dragă, vremea de afară ți-a adus un noian de zăpadă în această zi specială, iar eu îți aduc ceva dulce, ca să te mai înveselesc! Chiar dacă nu mai sunt un copil și am deja 30 de ani, mămica tot Milușcuța și puiul mamei îmi zice. Tare mai sunt sensibil când vine vorba de mama și de amintirile legate de ea” – acesta este mesajul binecunoscutului prezentator TV, de ziua mamei.

emilian cretu 3

Știm despre mama îndrăgitului prezentator TV că are 4 copii, că îi plac trandafirii și cărțile de rugăciuni. Și mai știm că relația mamă fiu este una specială în familia Crețu. E și firesc, mai ales după încercările grele ale vieții prin care au trecut împreună. Emilian ne-a mărturisit că e foarte sensibil când vine vorba de mămica lui, căci anume așa o dezmiardă. A declarat, în exclusivitate pentru EA.md că cel mai mare sprijin primit din partea mamei sale a fost că l-a încurajat în tot ceea ce a făcut și face.

De la mămica am învățat să iubesc tot ce mă înconjoară. Îmi amintesc o situație despre care nu am mai povestit nimănui. Eram foarte mic și mămica îmi spunea mereu să fiu bun și să nu fac rău nici măcar unei furnici. Într-o zi m-a surprins stând pe prispa casei foarte concentrat. Când s-a apropiat, a văzut cum încercam cu degetele mele de copil să ajut o furnică să urce. Astea sunt lecțiile primite de la buna mea mămică și căreia îi mulțumesc din suflet pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru noi. Vreau să știe că o iubesc enorm. Mă mândresc că o pot face fericită și mândră. Tot ceea ce sunt, în mare parte, este realizarea ei.

emlian cretu 2

Chiar dacă este ocupat până peste cap cu teatrul și cu televiziunea, de ziua mamei, Emilian a făcut o excepție. A lăsat totul la o parte și a ales să îi facă o surpriză culinară:

Am gătit cu gândul la mama mea. Am vrut să-i arăt cât de mult țin la ea și că sunt gata să sacrific orice pentru a o vedea fericită”, ne-a mărturisit Emilian.

Recunoaștem că fost o adevărată provocare pentru el, dar efortul a meritat. Milușcuța a lăsat-o fără replică pe mămica sa. A îndulcit-o cu un tort! Vă dezvăluim în exclusivitate și vouă rețeta tortului gătit de Emilian – „UN VIS DE CIOCOLATĂ”

Ingrediente:

 • tort 13 albușuri de ou
 • 100 gr de zahăr
 • 30 gr zahăr pudră de la Dr. Oetker
 • 80 gr de făină
 • 2- gr de făină de migdale
 • 20 gr cacao de la Dr. Oetker
 • 30 gr de făină
 • 1 pachet de puding cu gust de ciocolată de la dr.Oetker
 • 3 linguri mari de zahăr
 • 500 ml de lapte
 • 1 pachet de glazură decor de la Dr. Oetker
 • 4-5 linguri de apă

Mod de preparare:

Batem la viteza medie a mixerului albușurile cu zahăr până obținem o merenga pufoasă. Cernem împreună făina, zahărul pudră, cacao și făina de migdale de la Dr. Oetker. Presărăm deasupra compoziției obținute și amestecăm cu spatula până obținem o structură omogenă! Turnăm pandișpanul într-o formă pentru copt de 20 cm și îl coacem în rolă la 180 de grade timp de 20-25 minute. Îl lăsăm să se răcească. Preparăm pudingul potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecăm praful cu 4-5 linguri de lapte și 3 linguri de zahăr. Fierbem laptele. Apoi îl luăm de pe foc și introducem amestecul obținut! Punem înapoi pe foc și fierbem încet timp de 1 minut până se întărește amestecul. Turnăm în forma dorită și lăsăm să se răcească, după care punem la frigider. Când s-a întărit și s-a răcit suficient, pe un fund, punem pudingul peste pandișpan! Pentru decor folosim glazura de la Dr. Oetker! Amestecăm praful din plic cu 4 linguri de apă rece! Pudingul îl decorăm cu glazură. Se poate orna și la alegere.

Emilian Crețu vă dorește pofta bună!

Foto: Platon Petru Photographer

Distribuie articolul: