Orice părinte poate să confirme că, uneori, copiii tind să plângă isteric în cele mai nepotrivite momente și locuri. Scâncitul sau plânsul copiilor în locuri publice cum sunt parcurile, restaurantele și centrele comerciale nu sunt niciodată amuzante, nici pentru trecători, nici pentru părinți. În același timp, nu este un secret pentru nimeni că cei mici au nevoie să își descarce emoțiile uneori, ceea ce implică de regulă un tantrum serios. 

Ca rezultat, părinții pot simți deseori rușine când sunt puși într-o asemenea situație și se pot gândi la ce ar putea gândi oamenii din jur despre ei dacă fiul sau fiica lor plânge atunci când nu prea există motive. Justin Baldoni, un actor faimos pentru rolul jucat în filmul serial „Jane, virgina”, a trăit o experiență asemănătoare. Fiica lui a trecut printr-o cădere emoțională, el și-a amintit ce îi făcea propriul tată în situații similare și a postat o poză cu un mesaj pentru toată lumea pe pagina sa de Facebook. Justin era la cumpărături cu tatăl său și fiica Maiya. În poza distribuită de actor poți vedea doi bărbați privind-o pe Maiya plângând întinsă pe podea. Cei doi au decis să își păstreze calmul și nu s-au simțit rușinați chiar dacă totul se înâmpla într-un magazin aglomerat. Iată cum a comentat actorul situația:

19399012_1311345852305941_6683737677573029033_n (1)

„Emily a făcut poza asta în magazinul Whole Foods. Acum este una din pozele mele preferate cu mine și tatăl meu. Doi bărbați, stând împreună în tăcere, uniți prin dragoste necondiționată unul față de celălalt și pentru acest suflet nou, curat și necopt pentru care noi am merge până la capătul pământului. Pot doar să îmi imaginez de câte ori am făcut asta când eram la vârsta fetiței mele. Tatăl meu m-a învățat atâtea despre cum e să fii bărbat. Dar această postare este despre un singur lucru – a te simți comod în situații incomode. Am crescut privindu-l făcând asta de mii de ori. Nu există părinți perfecți, dar un lucru pe care m-a învățat tatăl meu este să nu fiu părinte bazându-mă pe ceea ce gândesc alții. Tatăl meu m-a lăsat mereu să simt ceea ce aveam nevoie să simt, chiar dacă era în public și jenant. Eu nu țin minte să fi auzit de la el vreodată „Tu mă faci de rușine!” sau „Nu plânge!” Abia recent am înțeles cât de important a fost asta pentru dezvoltarea mea emoțională. Copiii noștri învață și procesează atâta informație, încât nu știu ce să facă cu toate emoțiile care apar.  Încerc să îmi aduc aminte de aceste lucruri ca să mă asigur că fiica mea știe că e în regulă să simtă profund.  Nu e rușinos pentru mine când aruncă un tantrum în magazinul alimentar sau strigă în avion. Eu sunt tatăl ei, nu al tău. Să nu ne simțim penibil din cauza copiilor noștri. Nu se reflectă nicicum asupra voastră. De fapt, ar trebui să fim un pic mai răbdători și mai buni cu noi înșine. Dacă noi ne-am permite să lăsăm în afară tot ce simțim și să plângem când am simți nevoia, poate ne-am permite atunci să simțim mai multă bucurie și fericire.”

Sursa: shareably.co