Daniela Cucu este o tânără mămică de specialitate contabil, care a decis să reinventeze bucătăria de dragul băiețelului său, afectat de dermatită atopică. Dacă la început regimul alimentar fără gluten, lactate și zahăr i se părea o pedeapsă, astăzi reprezintă pentru ea un stil de viață sănătos și interesant.

Daniela privește dermatita atopică ca pe o intoxicație a întregului organism, ceva nu funcționează așa cum se cuvine, iar pielea ne înștiințează despre acest lucru. Dacă organismul reușește să se descurce singur, e bine, dacă nu, crede că trebuie ajutat. Astfel, ea a ales un regim alimentar antiinflamator, adică fără gluten, lactate și fără zahăr. A redus foarte mult consumul produselor de origine animală. „Până la urmă, sunt recunoscătoare că a apărut această situație, căci m-am văzut nevoită să caut soluții, alternative sănătoase. Am extins paleta rețetelor gătite acasă, am devenit mai conștientă în bucătărie și mai energică. Privesc alimentele cu alți ochi. Sunt ceva mai mult decât materie”, povestește Daniela, într-un articol pe blogul Annei Smolnițchi.

„Aș arăta ca un extraterestru dacă aș posta budincă cu chia, supe cremă cu smântână din nuci caju sau chec cu aquafaba în loc de clasica zeamă cu tăiței sau plăcinta cu brânză și drojdii, checuri cu ouă și zahăr. Rețetele pe care le găsiți pe pagina mea, magie_in_bucatarie, sunt preluate. Le-am testat, le-am modificat și le-am adaptat posibilităților pe care le avem în Moldova. Nu putem găsi chiar toate ingredientele care se cer după rețeta originală. Am decis să postez tot ce fac în bucătărie ca să am un carnețel virtual la îndemână, telefonul meu fiind plin cu poze și printscreen-uri. Dar mai importantă este dorința mea de a ajuta alte mame, pentru care gătitul a devenit stresant din cauza restricțiilor alimentare dictate de starea de sănătate a unui membru din familie”, mai spune Daniela, pentru sursa citată.

 

View this post on Instagram

 

Recunoscatoare pentru vibratia iubirii, care ma inspira sa fac viata mai dulce celor din jur, azi in mod special, cu aceasta torta magica ✨💖🎂#glutenfree, #dairyfree, #eggfree, #soyfree; #chocolatecake, #vegancake, #desertmagic, #whataveganeats, #happyvalentinesday, #purelove, #localsmd, #veganchisinau, #loveisintheair; #ashadetare! Ingrediente blat: 🔸300 ml lapte vegetal ( din migdale si canepa am folosit); 🔸 1 lingura otet de mere natural; 🔸 2 lingurite extract natural de vanilie; 🔸 80 ml ulei cocos; 🔸 40 gr masa cacao; 🔸 60 gr unt cacao; 🔸 50 gr pudra de cacao; 🔸 75 gr faina orez brun; 🔸 55 gr faina din seminte de floarea soarelui; 🔸 40 gr faina din hrisca verde; 🔸 30 gr faina tapioca; 🔸 30 gr faina de ovaz fara gluten; 🔸 10 gr faina arrowroot ( se poate inlocui cu una din cele mentionate); 🔸 150 gr zahar de trestie brut *; 🔸 1 lingurita bicarbonat de sodiu ( fara aluminiu); 🔸 1,5 lingurite praf de copt; 🔸 un praf de sare; Ingrediente crema: 🔹 1 cutie frisca de cocos; 🔹 40 gr masa cacao; 🔹 50 gr unt cacao; 🔹 30 gr zahar pudra de cocos; Amestecam la foc mic ingredientele pentru crema, pana se topesc unturile, le lasam sa se racoreasca si le dam pentru 3 ore la frigider, dupa care le batem cu mixerul.

A post shared by Magie_in_bucatarie (@magie_in_bucatarie) on