Totul a început de la niște poze pe care le-a văzut pe internet, poze cu bijuterii care i-au atras atenția. Atunci, Viorica Josu și-a zis să facă și ea ceva ca să treacă timpul cu folos și a încercat să modeleze ceva. Pasiunea a evoluat, iar mărgeluțele care erau la început obiectul lucrărilor ei, au evoluat în metale și în tehnici sofisticate pe care acum le posedă bine și le explorează din plin. Mai mult, bijuteriile Vioricăi sunt și benefice pentru organism, nu doar estetic, dar și terapeutic. Mai multe detalii, aflați chiar de la ea.

Mărgelele din nisip au plictisit-o repede. Și-a zis că nu mai face bijuterii

„De la început am fost pasionată de accesoriile gen guleraș și coliere maxi, cusute cu mergele de nisip (biser) și pietre, dar nu a durat mult pentru că am început să mă plictisesc și mi-am zis că nu mai fac bijuterii. A fost o perioadă când mă căutam pe mine și am ajuns sa văd pe internet o poză cu bijuterii confecționate în tehnica „wire wrap”. Mi s-au părut opere de artă! Eram tare fascinată și am mers să-mi cumpăr tot de ce am nevoie.”

DSC_8492

Bijuteriile ei ajută la tratarea alergiilor și cresc rezistența la îmbolnăvire

„Am ales cuprul ca material de lucru în primul rând pentru că are proprietăți benefice pentru organism. Cuprul ajută la creșterea rezistenței la îmbolnăvire, are efect antianemic, tonic și imuno-protectiv, ajută la tratarea alergiilor, eczemelor și a rănilor și nu provoacă alergii. Apoi un detaliu foarte important, este un metal care nu ruginește și este foarte ușor de curățat!”

Niciodată nu știe cum va arăta produsul final

„Sincer vorbind de când fac toată treaba asta m-am uitat cred că doar la 3-4 tutoriale cu împletiturile de bază, restul vine de la sine. Fiecare meșter are tehnicile lui, care nu neapărat sunt folosite de toți. În tehnica „wire wrap” niciodată nu știi cum va arăta produsul final, iar acest lucru este fascinant în procesul de creație. Pur și simplu încep să confecționez și ideea vine odată ce iau sârma în mână.”

Fiecare bijuterie are un design unic

„La moment bijuteriile sunt purtate de fetele care vor să fie diferite, pentru că bijuteriile au un design unic și sunt altceva decât ceea ce avem noi pe piață. Dacă vorbim despre ocaziile unde pot fi purtate – atunci vă asigur, oriunde! Le recomand doamnelor și domnișoarelor să poarte orice bijuterie în această perioadă – totul este ca accesoriul purtat să le face să se simtă Deosebite, Frumoase, Atrăgătoare și Unice.

DSC_8465

Nu moda și tendințele ne scot în evidență, ci stilul

„Bijuteriile „Vio Bijoux” se asortează cu orice ținută, mai puțin cu cea sport. Ceea ce ține de „Trend,” asta e o temă „durereoasă” pentru mine, deoarece nu sunt de acord cu treaba asta: că se poartă sau nu se poartă, este la modă sau nu. Nu moda și tendințele ne scot în evidență, ci stilul – fiecare avem un stil care îl urmărim și lucrăm la el conștient sau inconștient. Dar, din ceea ce am citit, în 2016 vor fi în vogă bijuteriile din orice metal, atât pandantivele, brățările, colierele, cât și cerceii. Brățările se poartă subțiri, colierele și pandantivele masive, iar cerceii lungi, chiar care atârnă până la umeri.”

Bijuteriile trebuie să poată închega o ținută

„Sunt de părere ca bijuteriile trebuiesc purtate pentru a închega o ținută nici într-un caz pentru a o încărca. Bijuteriile mele nu pot fi purtate oriunde, precum inelul de logodnă. Ele se poartă la un eveniment, la o ieșire, unde nu porți o ținută sport. La sigur nu sunt pentru persoanele care preferă muuuult, bijuterii încărcate, brățări multiple – astea sunt în exces. În orice există o limită și dacă se trece peste ea atunci riscă să arate ridicol.”

DSC_8310

Femeia își dictează tendința în materie de culori

„După cum am mai spus nu sunt de acord să ne îmbrăcăm sau să trăim cum ne dictează moda. Cu culorile e aceeași treabă. „Vio Bijoux” nu are tendințe în culori – fiecare femeie este unică, individuală și are culorile sale preferate. Altă treabă sunt combinațiile de culori pe care le folosim, aici trebuie să fim mai atente. Culorile anului sunt acele culori care ne plac nouă, care ne fac să ne simțim bine și aici nu mă refer numai la bijuterii.”

DSC_8298

Plăcerea creației prevalează

„Sincer nu m-am gândit niciodată unde vreau să ajung sau pentru cine să creez o bijuterie. Pentru mine este o plăcere să creez, indiferent dacă o fac pentru un om de rând sau pentru o vedetă. Da acuma că mai întrebat aș creea pentru regina Angliei (zâmbște) și știi de ce? Pentru că acesta ar fi cel mai înalt nivel pe care l-aș putea atinge.”

Foto: VioBijoux