După ce au trăit niște momente cu adevărat de excepție alături de Andra și Cătălin Măruță, la cumetria fetiței lor, frații Vitalie și Vasile Advahov, împreună cu orchestra lor de muzică populară, ne-au anunțat despre marea sărbătoare pe care o trăiesc chiar azi, de Hramul Orașului Chișinău. Pe 14 octombrie, se împlinesc 10 ani de la fondarea orchestrei. Cum se simt fondatorii, în această zi importantă, dar și ce surprize îi așteaptă pe Chișinăuieni diseară, pe Strada Pietonală din centrul capitalei, aflați mai jos.

Doar un artist adevărat poate înțelege câtă muncă și sacrificiu se pot dedica în 10 ani de carieră muzicală, într-un stat ca Republica Moldova, iar Vitalie și Vasile Advahov au fost ghidați de talent, și de Dumnezeu, atunci când au decis să-și unească eforturile, pentru a lansa cel mai important proiect din cariera lor. I-am surprins pe talentații instrumentiști în febra emoțiilor și a pregătirilor pentru marele eveniment care se așteaptă diseară.

1902983_661504470554537_1183481584_n

1979248_776198405765360_8505795097570908822_o„10 Ani nu sunt de ajuns pentru a cânta tot ce-ți dorești. Cu cât mai mult trec anii, cu atât mai mult îți dorești să evoluezi, să studiezi, să crești.

Noi am creat această orchestră de la zero și nu am moștenit-o de la nimeni. Inițial, am fost Taraful Fraților Advahov. Abia după aceea am cerut o încăpere de la Primăria Chișinăului, pentru ca să avem unde repeta. După ce Primăria ne-a asigurat și câteva locuri de muncă, am devenit o orchestră.

Cu ocazia Hramului Capitalei, îi felicităm pe toți chișinăuienii! Să savurăm de fiecare dată momentele frumoase, că nu sunt deloc multe. Să ne adunăm și să petrecem cu muzică bună”, ne-a mărturisit vioristul Vasile Advahov.

Au început să cânte împreună la instrumente muzicale încă de pe când nu aveau nici 10 ani. Astăzi, însă, frații Advahov conduc o orchestră în adevăratul sens al cuvântului.

1544965_647184038653247_268724195_n„Pe parcursul anilor, faptul că obțineam tot mai multe rezultate, ne motiva să cântăm tot mai bine. În goană au trecut acești 10 ani. Pornisem de la un taraf, ca mai apoi să devenim orchestră. Am crescut în ochii voștri și mereu publicul a fost cel care ne-a dat nota. 

Am avut parte de onoare, aplauze și susținere, iar în 2007, am fost decorați cu titlul de maeștri în artă, rezultat care ne-a inspirat și mai mult.

Veteranii orchestrei noastre nu sunt mulți, dar cântă cu noi de 10-15 ani. Îl pot menționa aici pe Igor Drapac, care cântă la contrabas.

Îi mulțumim mult doamnei Zinaida Julea, pentru că a avut încredere în noi și pentru că ne-a permis ca, tineri fiind, să înregistrăm un CD – pista noastră de lansare. Zinaida Julea a fost fondatoarea orchestrei și îi suntem foarte recunoscători.

395481_492665257438460_798199197_n

Chișinăuienilor, cu ocazia Hramului, le urăm să aibă mereu bucurii în suflet. Diseară, vom avea un program frumos. Vrem să cântăm și să vă încântăm, vom avea mulți invitați de excepție”, ne-a dezvăluit acordeonistul Vitalie Advahov.

Orchestra Fraților Advahov își va aștepta oaspeții pe Strada Pietonală începând cu ora 17.00. Programul artistic este foarte bogat. În acest an, de Hram dar și de ziua de naștere a Orchestrei, la Chișinău vor evolua Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Zinica Julea, Igor Cuciuc, Igor Rusu, Maria Iliuț, Ansamblul „Plăieșii”, surorile Osoianu. Înșiși frații Advahov vor evolua, împreună cu Orchestra lor, începând cu ora 19.30.

În acest an, invitata specială de peste Prut este interpreta de muzică populară Irina Loghin.

Și asta nu e tot. Pe lângă artiștii de muzică populară, pe aceeași scenă vor evoluași artiști de muzică ușoară, din țară. Alex Calancea Band va încinge atmosfera, iar Tania Cergă, Cătălin Josan, Cristina Pintilie și Pasha Parfeni vor evolua cu muzică folclorică.

Tot cu ocazia Hramului Chișinăului, pe scena de pe Strada Pietonală vor evolua și Mariana Bulicanu, Lidia Botezatu & Radu Dolgan, Iurie Sadovnic, Serj Kuzenkoff, Valy Boghean, Marcel și Cornelia Ștefăneț, Alexandru Manciu, Karizma, Dara, Akord, Guz, Kapushon și trupa „Rupt”.

Foto: Orchestra Fraţilor Advahov

Distribuie articolul: