Iată-ne în plină vară, când acest anotimp frumos, pe lângă mare și soare, ne oferă și o mulțime de legume, de care ne putem bucura atât în stare proaspătă, cât și conserva pentru iarnă.

CASTRAVEȚI MARINAȚI

E mijlocul verii, iar castraveții se vând practic la fiecare colț. Doriți să-i pregătiți pentru iarnă, alegând cea mai bună rețetă pentru conserve? În acest caz nu vă grăbiți să procurați primele legume întâlnite, pentru că o murătură ca la carte începe cu alegerea corectă a ingredientelor ei.

Prioritate o au, bineînțeles, legumele proaspăt culese chiar în aceeași zi din grădină. Dar pentru că această fericire nu o pot avea toți, majoritatea fiind obligați să-și facă cumpărăturile la piață sau magazine, asigurați-vă că vi se oferă castraveți tari, cu țepi vizibili, iar la codiță să se observe ruptura proaspătă, zemoasă. O indicație ar fi dimensiunile lor mici și senzația de înțepătură atunci când îi atingi.
Și acum, rețeta!

Ingrediente:
8 linguri ketchup Torchyn Chilli;
2 linguri de sare;
1 pahar de zahăr;
1 pahar de oțet;
7 pahare de apă;
Frunze de dafin;
Piper negru boabe;
Usturoi;
Ardei chili;

ogurtsy3

1. Pregătiți marinada: în apă fierbinte adăugați ketchup Torchyn Chilli, sare, zahăr și oțet; apoi fierbeți compoziția timp de 10 minute.

ogurtsy2

2. În borcane sterilizate adăugați pe rând frunze de dafin, piper boabe și usturoi.

ogurtsy1

3. Umpleți borcanele cu castraveți (dovlecei sau alte legume pe placul vostru) și adăugați marinada.

4. Iarna vor fi foarte crocanți.

LOBIO

„Lobio din fasole” – un deliciu culinar din bucătăria georgiană, de care te poți bucura separat ori poate fi servit ca garnitură, gustare rece sau caldă, precum și utilizat ca bază la pregătirea turtei cu fasole pe nume lobiani.

Un avantaj în pregătirea acestei rețete este utilizarea unor ingrediente simple și destul de accesibile. Pentru Lobio nu este nevoie să mergi în Georgia!

Ingrediente:
200g de fasole roșii;
350g de ketchup Torchyn Chilli;
25g de coriandru;
12g de coriandru uscat;
200g de ceapă;
30g de usturoi;
12g de sare;
5g de piper;
10g de chimion;
50g de ulei de măsline;

lobio3

1. Fasolea se lasă la înmuiat peste noapte în apă puțin sărată. Apoi schimbăm apa, adăugăm din nou sare și o punem la fiert până este complet gata.

lobio2

2. Ceapă tăiată cubulețe se călește în ulei de măsline cu puțin usturoi.

lobio1

3. Condimentați și amestecați bine timp de 20-30 de secunde, adăugând și ketchup Torchyn Chilli. Apoi se pune totul la fiert la foc mic timp de 10-20 de minute, iar cu 5 minute înainte să fie gata se adaugă și verdeață.

lobio0

4. Totul se pune în borcane sterilizate.

VINETE CU KETCHUP CHILLI

În sezonul vinetelor, acordați timp nu doar rețetelor gustoase, dar și conservelor pentru iarnă, demne de mesele voastre.

Rețeta pe care o propunem noi este foarte simplă, însă pe placul tuturor amatorilor de senzații picante. La fel, după această rețetă, puteți conserva vinetele și pentru iarnă.

Ingrediente:
Ketchup Torchyn Chilli – 100 gr
2 kg de vinete;
3 pahare de apă;
2 pahare de zahăr;
2 pahare de oțet;
5 căței de usturoi;
2 linguri de ulei;

torchin-baclajany4

1. Vinetele se taie bucăți, adăugăm sare și le lăsăm 2-3 ore, pentru ca sarea să diminueze din gustul amar. Se clătesc sub un jet de apă rece.

torchin-baclajany3

2. Într-o cratiță la foc adăugăm apa, zahărul, oțetul și fierbem compoziția.

torchin-baclajany2

3. Adăugăm vinetele, pe care le fierbem 5-7 min. Verificăm dacă sunt gata cu ajutorul furculiței.

torchin-baclajany1

4. Mărunțim usturoiul, adăugăm ketchup-ul și vinetele.  Se conservează în borcane sterile, adăugând în fiecare borcan 2 linguri de ulei fierbinte pentru un gust mai aromat.

torchin-baclajany0

Mai multe rețete pe pagina de Facebook Torchyn.

P