Se apropie balul de absolvire – un eveniment foarte așteptat de toate absolventele. După examene, rochia și machiajul sunt principala grijă a fetelor, care își doresc să fie speciale în această zi. EA.md vă vine în ajutor și vă oferă câteva sfaturi în materie de machiaj. 

Make-up artista Diana Rimis ne-a oferit o mulțime de sfaturi în ceea ce privește un look potrivit la balul de absolvire. Secretul este să nu exagerați în dorința de a fi în centrul atenției.

Cum crezi că ar trebui să arate un machiaj la balul de absolvire?

Machiajul pentru balul de absolvire trebuie să fie unul impecabil, rezistent, realizat cu bun gust și să arate perfect atât cu ochiul liber cât și în poze sau video. Acest machiaj trebuie să impresioneze, să scoată în evidență trăsăturile feței, să fie asortat armonios cu întregul look, dar totodată să nu pară vulgar.

Ce ar trebui să evite adolescentele?

De foarte multe ori fetele au tendința de a exagera cu machiajul, folosesc prea mult fond de ten și tonuri greșite, fard de obraz în exces (să pară fața mai slabă), creion maro sau chiar negru pentru conturul buzelor, linii de tuș tremurătoare, toate acestea le fac pentru a impresiona sau a părea mai mature.

Sfatul meu pentru adolescente ar fi acesta: Nu vă lăsați prea mult influențate de modă, de instagram, de modele extreme sau de cum se machiază prietenele sau colegele, încercați să cereți sfatul specialiștilor care, cu siguranță, vă vor sugera un machiaj personalizat, potrivit chipului vostru.

Trebuie să asorteze machiajul cu rochia pe care o poartă?

Consider că este important ca machiajul să se combine cu rochia sau ținuta pe care o vor purta absolventele la evenimentul lor special. Machiajul în funcție de ținută se referă în primul rând la culoarea pe care a ales-o, apoi la stilul vestimentației.

Dacă ai o rochie foarte romantică, machiajul trebuie să fie unul clasic, dacă alegi o rochie sexy, machiajul trebuie să nu fie unul accentuat, iar dacă alegi o rochie mai serioasă, rezervată, ai nevoie de un machiaj provocator ca să echilibrezi ținuta.

Ce spun tendințele acestui sezon – machiaj sidefat sau mat?

„Tendințele acestui sezon țin să completeze înfățișarea naturală, fără a influența formele și volumele chipului. De asemenea se păstrează un echilibru absolut între luminozitate și umbre, între texturi cremoase, sidefate și mate, dar și între nuanțe calde și nuanțe reci. De remarcat este că în 2019 dispar exagerările și se merge pe o tehnică minimalistă, dar cu efect.”

Machiajul ochilor – în ceea ce privește machiajul ochilor, în 2019 make-up artiștii vor fi foarte conservați și vor păstra acuratețea umbrelor pe pleoapa mobilă, dar și se va accentua pleoapa de jos.

Din punct de vedere cromatic, în 2019 se vor purta nuanțele, pământii, maro, cele primăvăratice, dar și gliter-ul metalic.

Genele și sprancenele trebuie să aibă un aspect cât mai natural, iar dacă folosiți gene false, încercați să alegeți unele din păr natural, de dimensiuni compatibile cu ochii voștri și cu simetria machiajului.

Machiajul tenului – în acest sezon machiajul tenului trebuie să fie caracterizat de luminozitate și prospețime. Produsele cu finish mat nu se vor mai folosi atât de mult, în favoarea celor cu tentă sidefată, care dau un rezultat luminos. Make-up artiștii recomandă pentru 2019 fondurile de ten cremoase și lichide, cu particule iluminatoare și blush-uri în nuanțe naturale.

Machiajul buzelor– anul acesta se poartă atât rujuri mate cât și cele gloss, în funcție de preferințe.

Din punct de vedere cromatic, machiajul buzelor va urma aceeași direcție clasică, cele mai purtate nuanțe fiind cele naturale, de la nude-maroniu, până la burgund, vișiniu. Nuanțele intense de roșu, roz puternic sau chiar albastru nu se vor purta în mod constant în 2019, ci doar ocazional. La mare căutare va fi tehnica ombre folosită pe buze.

Sursa foto: facebook.com 

Mai multe fotografii cu machiajele realizate de make-up artista le găsiți pe pagina de facebook: Diana Rimis

Distribuie articolul: