Ca să înveți o limbă străină, înainte de toate trebuie s-o faci cu plăcere. Să-ți placă limba pe care o înveți, cultura poporului respectiv, literatura, muzica. Ne străduim să învăţăm o limbă străină dintr-o multitudine de motive: pentru a studia în străinătate sau chiar munci acolo; pentru a comunica cu prieteni din alte ţări; pentru a ne descurca în călătorii; pentru a avea acces la informaţii în limba ţintă fără a apela la traducere.

Iată 4 pași simpli, dar care te vor ajuta să înveți mai repede și mai ușor o limbă străină

O limbă străină- este un mijloc, nu un scop în sine

Pentru a distruge astfel de bariere ca plictiseala și lipsa de entuziasm, trebuie mai întâi să realizați de ce aveți nevoie de o limbă străină. Scopul principal nu este de a memora reguli și construcții dificile, ci de a comunica liber cu străinii, de a vă exprima gândurile și de a le împărtăși cu oameni, de a viziona filme fără traducere și de a citi cărți în original. Aceasta înseamnă nu numai să stăpânești limba, ci și să experimentezi particularitățile culturii, modul unic de gândire a celor care o vorbesc.

Aprofundare completă

Vizionați filmele în original – subtitrările vor contribui la o mai bună înțelegere a ceea ce spun personajele. Este important ca subtitrările pentru film să fie și în limba originală, traducerea in limba natala vă va distrage atenția de percepția discursului original.

Ascultați  emisiunile într-o limbă străină și încercați să repetați după prezentatori aceasta vă va implanta accentul și stilul necesar de vorbire. Ascultați muzică și cântați.

Vorbește cât mai mult

După cum știți, cel mai dificil pas în învățarea unei limbi este aplicarea sa în practică. Și într-adevăr puteți cunoaște în mod strălucit regulile și vocabularul, dar cădeți într-o stupoare dacă aveți nevoie să reproduceți direct vorbirea, să vă transferați gândurile. Comunicarea regulată într-o limbă străină vă poate ajuta cu această problemă. Găsiți-vă un profesor de pe Internet sau doar un prieten cu care puteți practica vorbirea, astfel încât veți depăși bariera lingvistică.

Instalează-ți o aplicație pe telefon

Aplicații precum Duolingo sau Babbel sunt metode rapide și gratuite prin care să înveți limbi străine. Concepute prietenos, te ajută să îți dezvolți vocabularul și să înțelegi expresii de bază ca să poți purta o conversație. Mai mult, dacă ai o astfel de aplicație pe telefon, cu siguranță te vei ține de treabă. Primești notificări și remindere ca să faci numărul de lecții pe care ți le-ai setat ca scop zilnic sau săptămânal.

Autor – Nicoleta Bessarabova, stagiară 

Distribuie articolul: