Sezonul estival a demarat în trombă mare pentru creatoarea de pălării Iuliana Chiroșca, marea provocare fiind să reușească să scoată două colecții deodată. „Am ajuns restrânsă în termeni pentru lansarea oficială a unei colecții de sezon din cauza suprasolicitării cu urgențe care apăreau spontan, dar totuși am venit cu două colecții diferite”, spune creatoarea de pălării. Cele două linii marchează clar stilurile, iar Iuliana ne-a dezvăluit și careva secrete pentru ca o pălărie să fie nu doar protecție solară, dar și multă eleganță.

„Colecția „Jardin de Madame Julie” e o serie de pălării de cocktail, Am creat-o motivată fiind de aroma unui parfum Hermes, o aromă cu care mă îmbrac de un an și ceva și care pe lângă notele proaspete de citrice și ierburi, mai aduce a amintiri prețioase cu o valoare emoțională inestimabila. Eleganță regală, somptuozitate și rafinament – toate impregnate într-o singură colecție care aduce pe cap multe elemente florale din organza, catifea italiană și tafta. Toate elementele sunt învăluite în nori de vual pentru un plus de mister. Ca de obicei, câteva pălării n-au mai ajuns să reprezinte oficial colecția pe motiv ca au fost procurate înainte ca ele sa apăra pe copertă”, spune creatoarea.

„Următoarea, colecția de pălării funcționale „PICASSO”, e o serie de pălării cu totul și cu totul inedită fiind vorba de acoperământ de cap pictate manual în acrilic într-un mix de culori vibrante cu menirea de a fura privirile trecătorilor. Arunci când combini un turcoaz cu un bleu pe un fundal gri și mai adaugi și câteva note de alb, obții o Nebunie sub marca Julie Anne. Ceva absolut inedit – asta vă îndemn să purtați vara aceasta, fiind și principalul meu țel. În fashion trebuie sa alimentezi mereu satisfacția publicului cu lucruri care să fie dorite neaparat a fi purtate, care va lasă gura apă și puțin timp pentru decizii. Decizia de achiziționa un obiect este direct proporțională cu dubiile în acest sens, vă încurajez să încercați această filosofie”, explică Iuliana.

„Recomand clientelor mele mereu să opteze pentru materiale naturale, chiar dacă cele sintetice arată uneori mai bine, ele nu vor fi și sănătoase. Dacă vorbim de varianta maximum bugetară atunci este „paper straw”, alta mai scumpă, dar care nu se va perima în timp va fi un „sinamay” fibra de bananier prelucrată. Variantele high class vor fi cele „Panama”, împletite manual din fibre vegetale, care ajung să formeze o pălărie ușoară și foarte bine aerată.

Gradul de aerare este următorul punct de bifat. Dacă pălăria îți crează o senzație de sufocare atunci ea nu merită nici cei mai infimi bani. Boruri medii pentru șoferițe și amatoare de ochelari. Mediul urban nu va fi compatibil cu pălăriile super largi. Este absurd să apari în transport public cu o pălărie largă și va fi periculos s-o porți la volan când trebuie să ai vizorul neintimidat.

Ca nuanțe, optați pentru cele ușor de încadrat în orice ținută și modele nepretențioase. În rest lăsați-vă imaginația să zboare.

 

Schimbați decorul, înlocuindu-l cu o eșarfa de mătase, o broșa de dimensiuni mari, eventual un creion colorat atașat la banda de grosgrain. Schimbați decorul în dependență de dispoziție sau ținută. Colecția „PICASSO” spre exemplu, pe lângă vopsea, mai are și pensule murdare de acrilic atașate la bandă, de parca au ieșit recent dintr-un atelier de pictură. Improvizați, trăiți cu efervescența, fiți unice și irepetabile”, ne-a sugerat cu toată considerația Iuliana Chiroșca.