Miss Moldova este cel mai prestigios concurs de frumusețe din țară. De 25 de ani, acesta și-a propus să descopere frumusețea autentică autohtonă și să sprijine aspirantele să ajungă pe cele mai mari scene de frumusețe din întreaga lume. Maria Eleni, directorul Concursului Miss Moldova, împărtășește câteva din secretele din culisele competiției și dezvăluie perspectivele și oportunitățile pentru deținătoarele titlului, precum și pentru aspirantele la acesta, scrie vip magazin.

Despre începuturile acestui concurs, ce schimbări au avut loc și cum se desfășoară astfel de concurs, Maria Eleni a povestit:

Miss Moldova este un brand fondat în 1998, de o pătrime din secol deja adunăm anual cele mai frumoase fete pe cele mai prestigioase scene. Primul concurs a fost organizat în 1998, sub patronajul Direcției Cultură  a Primăriei Chișinău. În baza acestei decizii, a fost creat un grup de inițiativă – Biroul Miss Moldova, care ulterior a devenit organizatorul  concursului Miss Moldova, cu suportul Ministerului Culturii.
Avem cam 50 de concursuri în portofoliu, inclusiv concursul Miss Moldova, care de obicei are loc o dată pe an.

Cel mai important: Care sunt criteriile de selecție a fetelor care ajung să lupte pentru acest titlu?  La care directorul Miss Moldova spune:

 

La preselecția concursului Miss Moldova, pot participa domnișoare cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, necăsătorite vreodată, naturale, fără îmbunătățiri estetice. Aici aș sublinia faptul că pentru noi este foarte importantă naturalețea, fapt stipulat și în condițiile de participare a concursurilor internaționale. De asemenea, candidatele trebuie să corespundă imaginii generale despre frumuseţea feminină, să posede adevărate calităţi morale și umane, cum ar fi empatia, inteligenţa, patriotismul şi dovada de bună înţelegere în relaţiile cu toate participantele pe întreaga perioadă de pregătire a concursului.

Ele trebuie să fie un model de atitudine și comportament pentru celelalte domnișoare, să le inspire la schimbare și creștere personală. Miss Moldova devine peste noapte persoană publică, iar sarcina ei de a ne reprezenta țara la nivel internațional nu este una simplă, ba din contra, plină de responsabilitate.

Ne bucură faptul că gradul de pregătire al reprezentantelor Republicii Moldova este remarcat de cele mai notorii concursuri din lume. Deseori primim scrisori de apreciere pentru fetele noastre. Acestea sunt nominalizate la locuri de frunte în concursurile de inteligență în cadrul concursului Miss World, premiul pentru cea mai buna rochie, cel mai bun Eco Beauty video, etc.

Ce înseamnă a fi frumoasă în viziunea juriului Miss Moldova?

În general, se consideră că frumusețea este o combinație complexă de aspecte fizice și caracteristici interioare. Iată câteva elemente care pot fi luate în considerare:

Aspectul fizic: se pune accent pe proporții, armonie facială, fizicul tonifiat, naturalețe sau alte atribute fizice care sunt considerate estetice sau atragatoare conform standardelor actuale de frumusețe.

Carisma și prezența scenică, încrederea și capacitatea de a captiva publicul, abilitățile de comunicare și prestația pot conta mult în determinarea frumuseții unui concurent.

Personalitatea și inteligența: punem accent pe intelect, pe abilitățile sociale și pe angajamentul în cauzele sociale. Frumusețea interioară, în sensul de caracter, bunătate și implicare în comunitate, pot fi considerate la fel de importante ca și aspectul fizic.

În general, frumusețea în cadrul unui concurs poate fi o combinație între aspectele fizice și cele non-fizice, incluzând personalitatea, abilitățile sociale și angajamentul în cauzele sociale sau valorile specifice promovate de organizatori.

Totodată, Eleni a menționat că deși sunt foarte multe fete frumoase nu este destul ca să câștige acest titlul, și iată de ce:

Da, sunt și le îndemn să aibă curajul să vină la casting! Atitudinea, caracterul, un mod de viață sănătos care își are rezultate în aspectul fizic plăcut. Frumusețea naturală. Cele menționate mai sus…

Nivelul de pregătire pentru concurs este foarte bun, se lucrează cu cei mai buni specialiști din domeniu, fetele care mai ieri nu știau să meargă pe tocuri, peste trei săptămâni o fac foarte bine, devin mai feminine, mai artistice, mai încrezute în sine, radiază o lumină interioară care nu rămâne neobservată.

 

 

Distribuie articolul: