Marina Mihălache Bîrnaz este o tânără care și-a dorit să se bucure de dulcuri fără ca acestea să îi dăuneze. Totul a început de la o pasiune, care s-a transformat într-o afacere mică, dar cu un viitor strălucit. Marina gătește deserturi raw-vegane. 

Ce înseamnă un desert raw-vegan și de ce sunt mult mai sănătoase ca cele obișnuite? Secretul constă în modul de preparare. Deserturile raw-vegan se pregătesc la rece, fără a fi procesate chimic sau termic, asigurându-se astfel păstrarea tuturor nutrienților, vitaminelor, mineralelor și enzimelor din ingredientele crude.

Marina ne-a povestit cum este să ai o astfel de afacere în Moldova.

Spune-mi cum ai început afacerea ta? De unde această pasiune pentru deserturi?

„Am început afacerea dupa ce am luat decizia de a mânca sănătos, îndrumată de naturopatul Diana Chistol. Eu fiind amatoare de dulce am decis să aleg varianta sănătoasă, deserturile raw vegane. Mereu am iubit să prepar deserturile și cele raw-vegane mi s-au părut cele mai gustoase și potrivite pentru mine”, mărturisește Marina. 

Ai facut studii, adică ai învățat la o școală pentru bucătari sau totul a pornit de la un hobby?

„Totul a pornit ca un hobby. Dorința mea arzătoare de a încerca cât mai multe gusturi și de a pune în practică cât mai multe idei s-a transformat în această minunăție de afacere”, dezvăluie tânăra.

 Au succes dulcurile raw-vegane la moldoveni?

„Suntem încă la început și nu pot oferi un raspuns 100% concret însa avem succes mare într-un timp foarte scurt. Mă bucură faptul că oamenii noștri caută alternative sănătoase și cred în ceea ce facem noi”, ne-a povestit Marina.


Te mai ajută cineva sau faci totul singură?

„În mare parte pregătesc totul singură, uneori mămica mea mă ajută. În viitor suntem sigure că vom crește si vom avea nevoie de o persoană care să ne ajute”

 Spune rețeta celui mai bine vândut desert al tău. 

„Cel mai vândut produs al meu este ciocolata Mars”

Ingrediente blat: 170g migdale, 150g caju, 3 linguri de miere, 3 linguri de ulei de cocos.

Caramelă: 200g curmale hidratate, 3 linguri ulei de cocos, 70 ml lapte de migdale.

Ciocolata: 50gr unt de cacao, 50gr masă de cacao, 2/3 linguri miere.

Mod de preparare: Migdalele și nucile caju le hidratăm peste noapte, le dăm prin bleder împreună cu restul ingredientelor. Le facem forma de batonașe, le dăm la congelator pentru o oră.

Apoi punem deasupra caramela și le înghețăm peste noapte. A doua zi topim untul de cacao și masa de cacao, adaugăm miere și trecem batonașele prin ciocolată de 2 ori. Poftă mare!

Pentru mai multe fotografii și mai multe detalii despre Marina vezi pagina sa de Instagram: raw.sweet.marina 

Sursa: Instagram

Distribuie articolul: