Marina Mihălache Bîrnaz este o tânără care și-a dorit să se bucure de dulcuri fără ca acestea să îi dăuneze. Totul a început de la o pasiune, care s-a transformat într-o afacere mică, dar cu un viitor strălucit. Marina gătește deserturi raw-vegane. 

Ce înseamnă un desert raw-vegan și de ce sunt mult mai sănătoase ca cele obișnuite? Secretul constă în modul de preparare. Deserturile raw-vegan se pregătesc la rece, fără a fi procesate chimic sau termic, asigurându-se astfel păstrarea tuturor nutrienților, vitaminelor, mineralelor și enzimelor din ingredientele crude.

Marina ne-a povestit cum este să ai o astfel de afacere în Moldova.

Spune-mi cum ai început afacerea ta? De unde această pasiune pentru deserturi?

„Am început afacerea dupa ce am luat decizia de a mânca sănătos, îndrumată de naturopatul Diana Chistol. Eu fiind amatoare de dulce am decis să aleg varianta sănătoasă, deserturile raw vegane. Mereu am iubit să prepar deserturile și cele raw-vegane mi s-au părut cele mai gustoase și potrivite pentru mine”, mărturisește Marina. 

Ai facut studii, adică ai învățat la o școală pentru bucătari sau totul a pornit de la un hobby?

„Totul a pornit ca un hobby. Dorința mea arzătoare de a încerca cât mai multe gusturi și de a pune în practică cât mai multe idei s-a transformat în această minunăție de afacere”, dezvăluie tânăra.

 Au succes dulcurile raw-vegane la moldoveni?

„Suntem încă la început și nu pot oferi un raspuns 100% concret însa avem succes mare într-un timp foarte scurt. Mă bucură faptul că oamenii noștri caută alternative sănătoase și cred în ceea ce facem noi”, ne-a povestit Marina.


Te mai ajută cineva sau faci totul singură?

„În mare parte pregătesc totul singură, uneori mămica mea mă ajută. În viitor suntem sigure că v-om crește si v-om avea nevoie de o persoană care să ne ajute”

 Spune rețeta celui mai bine vândut desert al tău. 

„Cel mai vândut produs al meu este ciocolata Mars”

Ingrediente blat: 170g migdale, 150g caju, 3 linguri de miere, 3 linguri de ulei de cocos.

Caramelă: 200g curmale hidratate, 3 linguri ulei de cocos, 70 ml lapte de migdale.

Ciocolata: 50gr unt de cacao, 50gr masă de cacao, 2/3 linguri miere.

Mod de preparare: Migdalele și nucile caju le hidratăm peste noapte, le dăm prin bleder împreună cu restul ingredientelor. Le facem forma de batonașe, le dăm la congelator pentru o oră.

Apoi punem deasupra caramela și le înghețăm peste noapte. A doua zi topim untul de cacao și masa de cacao, adaugăm miere și trecem batonașele prin ciocolată de 2 ori. Poftă mare!

Pentru mai multe fotografii și mai multe detalii despre Marina vezi pagina sa de Instagram: raw.sweet.marina 

Sursa: Instagram

Distribuie articolul: