În ultima vreme, chinezii sunt tot mai preocupați de a stabili recorduri mondiale demne de Cartea Guiness. În acest weekend, o nouă performanţă demnă de a intra în istorie a adunat mii de persoane, toate costumate in roșu. Tinerii nu sunt singurele persoane din China preocupate să intre în „Cartea Recordurilor”. Pensionarii din oraşul Xianghe, din nordul Chinei, au reuşit să stabilească o performanţă greu de egalat.

Mai exact, este vorba de 18.431 de pensionari care, sâmbătă, au reuşit să danseze, sincronizându-se perfect, pe melodia “Little April”, unul dintre hiturile momentului din China. Toţi participanţii au avut constumaţie similară, un trening roşu. Din păcate însă, nu toţi cei care au dansat au reuşit să intre în „Cartea Recordurilor”, 41 de persoane fiind descalificate din diferite motive. Pensionarii chinezi au reuşit astfel să doboare un record vechi de peste opt ani, stabilit de 17.000 de persoane din Atlanta, SUA.

dans_l-crop-644x416

deschidere (1)

deschidere (3)

deschidere (4)

 

Astfel de dansuri sincronizate, dar la o scară mult mai mică sunt destul de des întâlnite în China, fiind considerate de participanţi drept o bună metodă de a se menţine în formă. La ora actuală, China mai deţine un record legat de dans, pentru cele mai multe persoane care au dansat în acelaşi timp, dar în locaţii diferite, stabilit de 25.703 persoane.

Foto: CEN; Chinanews.com

Sursa: Ziarulring.ro