Odată cu propierea Zilei Îndrăgostiților a fost realizat un studiu prin intermediul căruia s-a analizat care este timpul permis ca să-ți iei rămas-bun de la apropiați în cele mai vestite aeroporturi. Astfel de locații presupun parcările pe termen scurt, fără a fi necesară plata unui tarif.

Să locuiești în aceeași localitate cu persoana iubită este un mare noroc, dar nu trebuie să neglijăm cuplurile care au o relație la distanță, mai ales dacă multe dintre acestea încep în timpul unei călătorii. Un studiu, efectuat în luna ianuarie a acestui an, reflectă că 27% dintre respondenții români au început o relație în timpul vacanței, iar 34% dintre aceștia s-au îndrăgostit de o persoană ce aparține altei naționalități. Din acest motiv, astfel de cupluri se bucură cel mai mult când au la dispoziție un timp mai îndelungat pentru a-și lua rămas bun în aeroporturi.

Aeroporturi prietenoase cu îndrăgostiții

Studiul publicat de momondo, anul trecut, spune că 42% dintre români consideră că distanța nu este o piedică în menținerea unei relații, iar aeroporturile vin în întâmpinarea îndrăgostiților (nu doar) și le pun la dispoziție zone în care aceștia își pot lua rămas bun fără să fie grăbiți sau taxați suplimentar.

Conform statisticilor, în perioada 14-17 februarie 2020 cele mai multe zboruri cu plecare din aeroporturile române sunt preconizate spre Londra, Roma, Dubai, Paris sau Milano. După încheierea mini-vacanței, cuplurile își vor putea planifica într-un mod mai special aceste momente emoționante, știind cât timp vor avea la dispoziție.

Cel mai darnic aeroport este Stansted, Londra. Aici cuplurile au posibilitatea de a parca mașina timp de o oră în locul amenajat, la distanța de 5 minute de terminal, fără a fi taxați. Cei care doresc să oprească chiar lângă terminal, vor fi nevoiți să scoată din buzunar 4£ pentru 10 minute maxim. În aeroportul Luton puteți profita de aceleași condiții. Aeroportul Southend, din păcate, este mai zgârcit și oferă cuplurilor doar 15 minute gratuite, iar cei care călătoresc prin intermediul aeroportului Gatwick sau Heathrow, nu au nici măcar spațiu pentru parcare gratuită. 

Sursă: google.com

Aeroportul Luton, Londra

Sursă: google.com

Sursă: google.com

Aeroportul Southend, Londra

Dacă alegeți o vacanță în Roma, atunci aveți posibilitatea să profitați de 15 minute gratuite pentru a vă despărți de cei dragi. Această oportunitate este valabilă pentru ambele aeroporturi din capitala Italiei.

Sursă: google.com

Aeroportul Ciampino, Roma

Sursă: google.com

Aeroportul Fiumicino, Roma

Vacanța din Dubai se va încheia pe unul dintre cele două aeroporturi disponibile, DXB sau DWC, însă doar cel din urmă este îngăduitor cu cei care își vor lua rămas bun, oferind parcare gratuită fără limită de timp.

Sursă: google.com

Aeroportul DXB, Dubai

Sursă: google.com

Aeroportul DWC, Dubai

În Paris, chiar dacă acesta este considerat drept cel mai romantic oraș, aeroporturile Charles de Gaulle și Orly nu susțin săruturile lungi și oferă doar 10 minute pentru un rămas-bun, la fel cum o face și aeroportul Malpensa din Milano.

Sursă: google.com

Aeroportul Orly, Paris

Dacă să vorbim despre aeroporturile din România, cele mai generoase sunt cele din Constanța și Baia Mare, pe când cele din Iași și București permit doar coborârea pasagerilor din mașini, fără a aloca timp îndrăgostiților să își ia rămas bun, iar celelalte aeroporturi din România încep taxarea chiar din primul minut de acces în spațiul amenajat. 

Studiu realizat de echipa motorului de căutare pentru călătorii, momondo.ro.

Vezi și: Chișinăul, în topul celor mai ieftine transferuri de la aeroport către centrul orașului