Pentru al cincilea an la rând, mămici și tătici, bunici cu copilași vin să marcheze la început de august Săptămâna Mondială a Alăptării în Moldova prin „Marșul Alăptării”. Este un eveniment al comunității „Mămica Alăptează”, prin care echipa de organizatori și consultante în alăptare își manifestă susținerea, încurajarea și popularizarea alimentației naturale la sân, cel puțin în primele 6 luni de viață ale unui bebeluș.

La eveniment cei prezenți au avut parte de multe surprize. S-au ținut consultaţii gratuite în alăptare, diversificare, încetarea alăptării și masaj pediatric de către consultantele Mămica Alăptează, dar și consultații în baby-wearing, oferite de By Bagy. Zona pentru copii a fost poate cea mai generoasă, oferind multă distracție cu animatorii Planeta Clounella și cei de la Smart Start Kids. S-a desfășurat instruirea în domeniul securității în trafic pentru cei mici din partea Automobil Club din Moldova și Inspectoratul Național de Patrulare, prin proiectul siguranța copiilor în scăunele auto, învățarea regulilor circulației rutiere și alte activități pentru copii.

Mamele au beneficiat de testare diastaza recti și consultanță în recuperare după naștere cu Fit Mami. Iubitorii de desene au primit picturi pe față și henna tattoo, în amintirea acestui frumos eveniment, iar cei care au participat la mrș s-au ales cu baloane albe din latex biodegradabil, pentru a le reutiliza acasă.

Cei de la „mămica Alăptează” au avut grijă ca persoanele înregistrate la eveniment să primească apă OM Kids gratuită, o gustare din partea casei și înghețată Sandra. Mai multe zone foto au împânzit parcul UTM de la Râșcani, creând amintiri plăcute pentru întreaga familie. Pe parcursul evenimentului, mai mulți copii talentați au cântat și i-au distrat pe cei prezenți. Iar la final, o tombolă generoasă cu premii de la partenerii Ушастый Нянь, Vibrucol, Equilibra Baby și Multi-Mam le-a adus părinților și mai multă bucurie.

Tot la eveniment au fost premiate mămicile care au participat în concursul foto „Încurajarea părinților – susținerea alăptării” cu premii de la „Mămica Alăptează” și Crystal.md by Swarovski. Mai multe fotografii de la eveniment găsiți AICI și le puteți distribui cu hashtag #MamicaAlapteaza #SaptamanaAlaptarii2019 #MarsulAlaptarii2019.

Echipa „Mămica Alăptează”