Ziua de naștere a prietenei tale poate fi o adevărată provocare atunci când îți dorești ceva inedit pentru aceasta, care să devină o amintire frumoasă. Pe lângă un cadou binemeritat, o petrecere pe gustul ei reprezintă cea mai frumoasă surpriză pe care i-o poți face cuiva, în special unei persoane dragi. Fără să stai prea mult timp pe gânduri, începe să planifici din timp ceea ce ți-ai propus să organizezi, iar dacă duci lipsă de idei, iată câteva stiluri recomandate.

Petrecere în stilul anilor ‘20

Dacă îți dorești să readuci la viață fabuloasele petreceri din anii ’20, trebuie să ai neapărat câteva sticle de gin și bomboane la dispoziție, împreună cu decorațiunile pe bază de crini și alte flori agreate în acei ani. Nu în ultimul rând, este important să alegi cu grijă muzică și dress code-ul aferente tipului de eveniment organizat.

Trebuie să existe un ring de dans mare, pe care toți invitații să poată dansa Charlestone, un dans simbolic pentru acea perioadă. De asemenea, reține faptul că muzică reprezentativă pentru anii ’20 este marcată, în mod special, de jazz. Acesta se aude cel mai bine la un pickup, motiv pentru care poți încerca să găsești câteva discuri de vinil cu cea mai bună muzică din vremurile respective. Vestimentația potrivită în acest caz sunt ținutele de cabaret, cu franjuri, cu lungimi asimetrice, prevăzute cu paiete, perle și pene, dar și către cele mai extravagante pălării și accesorii pentru cap.

Distracție în stil irlandez

Cu toții am auzit de renumitele petreceri irlandeze, în care toată lumea se distrează și, în cazul cărora, berea este de nelipsit. Dacă alegi să organizezi o petrecere în stil irlandez, ține minte că nu trebuie să lipsească berea din meniul pregătit pentru eveniment.

Poți folosi cât mai multe obiecte norocoase precum trifoiul cu patru foi, potcoavele mici și verzi pentru decor. Poți închiria pălării irlandeze sau poți opta pentru muzică medievală, cu scopul de a asigură cadrul perfect de desfășurare a unei petreceri organizate în stil irlandez.

Petrecere în stilul anilor ‘70

Chiar dacă nu ai trăit în perioadă anilor ’70, poți organiza o petrecere în stilul acelor ani, pentru a beneficia de această experiență. Atmosferă anilor ’70 cuprinde multe stiluri, fie că vorbim de disco, hippie sau haine supradimensionate, toate transmiteau același lucru: libertatea de exprimare și nonconformismul. Oriunde ai organiza petrecerea, nu uită să ai un playlist retro, cu muzică celor de la Queen, ABBA, Savoy sau Wild Cherry la dispoziție.

În materie de băuturi, din meniul aferent unei astfel de petreceri, nu trebuie să lipsească sucurile, coniacul și berea. În plus, dacă nu ai nicio idee despre cum se îmbrăcau oamenii atunci, vezi aici costume anii’ 70 de petrecere. Cu siguranță vei găsi ceva care să îți placă!

Petrecere inspirată din filme

Dacă prietena ta este o fană declarată a seriilor de filme sau seriale populare, îi poți organiza o petrecere cu tematică filmului ei preferat. De exemplu, dacă această a urmărit cu sufletul la gură fiecare sezon din Game of Thrones, cu siguranță se va bucură să beneficieze de o seară organizată în cinstea ei, la care se va putea deghiza în personajul sau preferat. Coloană sonoră a serialului poate asigură muzică pentru acea seară specială, iar la capitolul mâncare și băutură, te poți rezumă la bere și câteva preparate simple.

Organizarea unei petreceri pentru o persoană dragă nu este cel mai ușor lucru de realizat, mai ales atunci când îți dorești că totul să fie perfect, să nu lipsească nimic. Dar, dacă urmezi sfaturile oferite, cu siguranță vei organiza o petrecere de succes. Ține minte doar atât: costumele potrivite, muzica și voia bună garantează reușita evenimentului organizat!

SURSA