Dacă îți începi ziua cu un pahar de limonadă proaspătă, te bucuri de aceleași beneficii ca cele ale cafelei, întrucât aceasta îți activează creierul. Cu toate acestea, limonada are mai puține calorii.

Limonada este una dintre cele mai răcoritoare și mai gustoase băuturi pe care le poți prepara acasă. Majoritatea oamenilor preferă să o savureze în zilele fierbinți de vară, dar aceasta este ideală pentru orice perioadă a anului.

Avantajele pe care limonada le are față de alte sucuri sau băuturi acidulate sunt numărul mic de calorii și conținutul bogat de nutrienți benefici pentru organism. Poți să o introduci în orice tip de dietă și chiar să o consumi de mai multe ori pe zi. Datorită acestor beneficii, limonada a devenit o băutură matinală foarte populară.

Cel mai bine este să bei limonadă proaspătă dimineața, deoarece în acest moment organismul este capabil să asimileze toți nutrienții și să-i utilizeze pentru a-și îndeplini funcțiile pe parcursul zilei.

Limonada proaspătă este hidratantă – Un pahar de limonadă te hidratează
Unul dintre motivele pentru care este indicat să consumi limonadă proaspătă dimineața, pe stomacul gol este că, în timpul nopții, organismul se deshidratează.

Prin urină și transpirație se pierd multe lichide care trebuie înlocuite cu o băutură sănătoasă și răcoritoare.

limonadă

Previne infecțiile tractului urinar – Proprietățile antivirale și antimicrobiene ale acestei băuturi sunt esențiale pentru prevenirea și tratarea infecțiilor care afectează tractul urinar.

Consumul zilnic de limonadă pe stomacul gol ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare care se înmulțesc la nivelul rinichilor și al vezicii urinare.

Are foarte puține calorii – Un pahar de limonadă conține puține calorii
Multe persoane preferă să bea cafea dimineața, deoarece aceasta activează creierul și te ajută să începi în forță ziua de muncă.

Însă mulți oameni nu știu că limonada proaspătă are beneficii similare cu cele ale cafelei, însă mult mai puține calorii. Zeama unei lămâi amestecată cu un pahar de apă are doar șase calorii, dar extrem de multe vitamine, minerale și fibre.

Previne stresul oxidativ – Lămâia conține o cantitate generoasă de fitonutrienți, niște antioxidanți care previn daunele cauzate de radicalii liberi ce deteriorează țesuturile din organism. Astfel, zeama de lămâie previne îmbătrânirea prematură din interiorul corpului.

limonadă-calorii

Conține vitamina C – Un pahar de limonadă conține multe vitamine
O lămâie conține mai multe de o șesime din doza zilnică recomandată de vitamina C. Acest nutrient esențial stopează deteriorarea celulelor, stimulează regenerarea celulelor pielii și accelerează vindecarea mai multor tipuri de leziuni.

Echilibrează nivelul de pH – Multe persoane cred în mod eronat că, fiind acră, lămâia mărește nivelul de aciditate din organism.

Nu este deloc așa. Din contră, s-a dovedit că lămâia este unul dintre cele mai alcaline alimente naturale, ajutând la îmbunătățirea metabolismului și la echilibrarea pH-ului.

Întărește sistemul imunitar – Consumul de limonadă întărește sistemul imunitar
Vitamina C din compoziția lămâii întărește sistemul imunitar. Consumul zilnic de limonadă îți îmbunătățește imunitatea și previne dezvoltarea bolilor virale.

Roofline-122 limonada

Îmbunătățește digestia – Consumul de apă cu lămâie pe stomacul gol ameliorează numeroase probleme digestive. Fibrele și apa ajută la prevenirea constipației, reduc inflamațiile și combat arsurile la stomac.

Menține pielea tânără – Consumul de limonadă menține pielea tânără
Conținutul bogat de antioxidanți al limonadei este util pentru sănătatea pielii. Aceste substanțe luptă împotriva radicalilor liberi și previn apariția ridurilor premature. În plus, vitamina C crește producția de colagen și mărește elasticitatea pielii.

Limonada îți menține pielea hidratată, reduce excesul de sebum și previne acneea.

Cum să prepari limonadă proaspătă pentru orele dimineții?

Roofline-121Pentru a te bucura de toate beneficiile prezentate mai sus, cea mai recomandată rețetă este o limonadă caldă fără îndulcitori.

Ingrediente
1 cană de apă (200 ml)
Zeama unei lămâi

Mod de preparare
Toarnă apa într-o cratiță sau într-un ibric și încălzește-o la foc mediu până ajunge la o temperatură optimă pentru a fi consumată.
Stoarce zeama unei lămâi și adaug-o peste apa caldă sau fierbinte.

Mod de consum
Bea această limonadă în fiecare zi, imediat după ce te trezești.
Așteaptă între 30 și 45 de minute înainte de a servi micul dejun.
După cum poți vedea, limonada proaspătă este o băutură minunată care are mult mai multe beneficii decât faptul că este răcoritoare. Încearcă să bei acest lichid în fiecare dimineață, iar sănătatea ta se va îmbunătăți considerabil.

Sursa: DozaTadeSănătate