Cât noi, tot ce trebuie să facem, este să stăm ascultători în carantină, ei ies zilnic la muncă și se supun în fiecare clipă unui risc enorm. Astăzi, 29 martie, ora 18:00 este momentul când va trebui o dată în plus să dăm dovadă de unitate și să le mulțumim, printr-un set de aplauze, eroilor noștri, cei care sunt la datorie în lupta cu COVID-19.

Fie că stai la un bloc de locuit sau la casă proprie, în oraș sau la sat, important este ca astăzi, cu responsabilitate să contribui și tu la un gest atât de frumos și atât de important pentru ei – cei care se află în prima linie de risc.

Astăzi, la ora 18:00, te încurajăm să ieși la geam, la balcon, sau în curte și să le mulțumești, printr-un set de aplauze, medicilor, polițiștilor, vânzătorilor, pompierilor și tuturor celor care își fac frumos datoria în aceste momente grele, așa încât noi cei de acasă, să fim în siguranță.

Hai să demonstrăm că putem crea un unison de aplauze în această duminică, hai să le arătăm respectul și recunoștința pe care o avem pentru ei, eroii noștri. Astăzi, la ora 18:00.

Te îndemnăm să surprinzi momentele și să le postezi pe rețele cu hashtagurile #IzolațiDarUniți și #AplaudămEroii.

Amintim că duminica trecută (22 martie) am fost martorii unei mobilizări impresionante a moldovenilor care s-au alăturat flashmob-ului inițiat de AGORA și EA.md. Ei au ieșit la balcoane, la geamuri sau în curțile caselor private și au aplaudat minute în șir, lucrătorii medicali din Republica Moldova, care luptă zi de zi, umăr la umăr, alături de persoanele infectate cu COVID-19.

Vezi și: Moldovenii au aplaudat eroii – medicii din linia întâi în lupta cu COVID-19 (Video)

Distribuie articolul: