Printre cele mai lăudate ingrediente în ultimul timp se numără vitamina F. Apare în aproape toate formulele produselor care se bucură de review-uri pozitive pe Instagram. Și nu degeaba!

„Vitamina F are o mulțime de beneficii pentru piele și pentru sănătate”, spune dermatologul Dr. Shari Sperling, fondatorul clinicii Sperling Dermatology din Florham Park. „Ajută la întărirea barierei naturale de apărare a pielii și e foarte eficientă în afecțiuni precum dermatita atopica (care include cele mai comune tipuri de eczeme) și psoriazis. Ajută la hrănirea pielii, combate acneea și menține tenul hidratat”, adaugă acesta.

Nu faptul că este un ingredient cu multiple beneficii naște confuzii, ci denumirea să, pentru că, de fapt, vitamina F nu este o vitamina, notează InStyle. Dr. Sperling explică în continuare ce este vitamina F și care sunt cele mai bune moduri în care o putem folosi pentru îngrijirea pielii.

Nu poți produce vitamina F

Acest ingredient apreciat este, de fapt, rezultatul combinației a doi acizi grași esențiali: acidul linoleic, un acid gras omega-6 polinesaturat, și acidul alfa-linoleic, un acid omega-3 esențial.

Acești acizi sunt transformați în alte grăsimi esențiale pentru sănătatea organismului, controlarea nivelului de zahăr din sânge și în menținerea sănătății mentale.

„Nu poți produce vitamina F singur, dar corpul are nevoie de ea, de aici și încadrarea să că esențială. Se găsește în alimente precum uleiurile de plante (măsline, porumb, soia, în), în semințe de chia și de floarea soarelui și în migdale”, explică Dr. Sperling.

Beneficiile vitaminei F

Vitamina F are efect antiinflamator și hidratant, fiind un ingredient eficient pentru afecțiuni ale pielii precum eczemă și psorizis. Un alt motiv pentru care acest ingredient a devenit foarte popular este faptul că lucrează bine în combinație cu alte elemente și este sigur pentru toate tipurile de piele.

Întrucât calmează pielea și întărește barieră pielii, păstrând-o hidratata, vitamina F este des întâlnită în produsele de hidratare și în uleiurile pentru ten.

Sursa

Distribuie articolul: