Kilogramele în plus dar și criticile celor din jur au motivat-o să își ia inima în dinți și să slăbească. Natalia este o tânără din Chișinău care a demonstrat ca ambiția și perseverența te pot ajuta să muți și munții din loc.

Nu avea un cântar pentru că nu simțea nevoia…

„Era anul 2010-2011 când vizibil am început sa văd că adaug în greutate, dar nu mă deranja, deoarece permanent am fost foarte slabă. Ca să scap ușor am început să beau din auzite diferite ceaiuri și pastile. Dădeam jos 5 kilograme, însă am pus într-un moment dat 30, ajungând să cântăresc 89,6 kg. Asta, culmea! o văzusem când am mers prima zi la sală ca sa încep schimbarea. Până atunci eu nu-mi știam greutatea. Pe cântar nu mă urcam, iar acasă nu aveam unul, întrucât eu nu aveam nevoie.”

Kilogramele au scăpat de sub control

„Când am rămas însărcinată, am slăbit brusc 10 kilograme din cauza toxicozei. Deja mă simțeam mai frumoasă. Imediat după ce născusem, m-am îngrășat, la îndemnul celor din jur: „mănâncă să ai lapte”. Astfel am crescut ca pâinica de casă. Simțeam că plesnesc deja, însă, după ce încercasem o dietă, îmi dispăruse laptele la doar 3 luni după ce născusem. Când mergeam la shopping mereu auzeam replici: „ Ești grasă”, „ Noi așa mărimi nu avem”. Cu lacrimi în ochi mă întorceam spre casă. În plus, și rudele mele turnau gaz pe foc cu replicile lor acide. Într-un final mi-am luat inima-n dinți.”

Perseverența și munca asiduă au fost cheia unui rezultat mult visat

„La finele lui decembrie 2013 fetița mea avea 9 luni. În ianuarie 2014 planificam să închei cu alăptatul și să încep regim și sport, să îmi revin. După toată veselia de iarnă, pe 14 ianuarie am pășit prima zi în sala de fitness, cu multă rușine de felul cum arătam. Am avut noroc de antrenorea mea. La prima lecție de fitness eu parcă eram din piatră. Silvia Pelin – ea a fost cea care m-a motivat! Dar și presiunea societății, dorința de a vedea că pot și trebuie să fac o schimbare cu regim alimentar total diferit, sănătos și fără prostii: 3 zile pe săptămână la sport, regim și după ora 18:00 nu mâncam nimic”, povestește Natalia.

Nu există „nu pot”, există „nu vreau”…

„În prima lună am slăbit 2 kilograme, a doua lună încă 3 kilograme și timp de 9 luni – 20 de kilograme în total. S-au întâmplat toate acestea având un regim sănătos, inspirat de pe Internet, grație antrenoarei mele, detoxifiere 2-3 ori pe săptămână și mișcare. Astfel, în doi ani de zile am ajuns la greutatea de 58 de kilograme. Cred că pentru asta e nevoie de dorință, motivare și multă tărie de caracter. Începutul a fost greu chiar foarte de greu, dar a meritat. Am muncit, am răbdat provocările invidioșilor care îmi propuneau înghețată, bere și tot ce se putea. Am avut puterea să refuz aceste ispite alimentare. Deja de 5 ani îmi mențin greutatea de 58 de kilograme. Uneori mă pot îngrășa până la 62-64, însă nu mai mult. Nu există „nu pot”, există „nu vreau””, a mai adăugat în final protagonista interviului.

Citește și: Angela Kirka în campania #cumamslăbit! În 8 luni a scăpat 17 kilograme (Foto)

Distribuie articolul: