Îți amintești de pâinea aromată proaspăt scoasă din cuptor? Ei bine, noi îți propunem și să o prepari și să savurezi din gustul delicios al copilăriei. Rețeta este una simplă, iar rezultatul va fi unul apreciat de întreaga familie. 

Ingrediente

  • 500 grame de făină de grâu
  • 1 lingură de semințe de susan
  • 1 lingură de semințe de mac
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 300 mililitri de apă călduță
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare

1. Într-un bol mare, se adaugă făina, semințele, drojdia și sarea. Într-o cană mare, se amestecă apa călduță, uleiul și miere. Se toarnă lichidele în amestecul uscat, amestecând constant, pentru a obține un aluat moale. În cazul în care încă este lipicios la atingere aluatul, se presară puțin mai multă făină.

2. Se presară cu făină o suprafață netedă și se frământă bine aluatul pe aceasta, timp de aproximativ 5 minute sau până când acesta nu se mai simte lipicios. În continuare, se mai adaugă puțină făină dacă este nevoie.

3.  Se unge cu ulei o tavă de pâine și se adaugă aluatul în tavă, aranjându-l în mod uniform. Se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă să crească timp de aproximativ o oră sau până când dă înapoi atunci când apăsați cu degetul. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilație / treapta 6 pe gaz.

4. Se fac 8 crestături în partea de sus a pâinii, se periază cu puțină apă și se presară alternativ cu semințe de mac și susan. Se dă pâinea la cuptor timp de 30-35 minute sau până când pâinea crește și devine arămie. Se scoate din cuptor și din tavă și se lasă să se răcească, înainte de a o servi.

Sursa: totuldespremame.ro