În fiecare relație există argumente, discuții, conflicte. Este și normal, sunt doi oameni complet diferiți care încearcă să își facă o viață împreună. Însă, chiar dacă este ceva ce se întâmplă în orice cuplu, trebuie să știi unde să trasezi o limita înainte de a fi prea târziu pentru că nu poți lua niciodată cuvintele înapoi.

Iată care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să i le spui niciodată partenerului de cuplu:

1. „Întotdeauna faci asta…”

Nu trebuie să te concentrezi niciodată asupra acestui lucru de fiecare dată când aveți o discuție aprinsă pentru că va începe să crezi că nu vezi nimic bun în el și, mai degrabă, tot ce faci este să te concentrezi asupra lucrurilor rele. Partea proastă a acestei fraze este că începi să sapi după greșelile din trecut în loc să te concentrezi asupra stării actuale. Trebuie să îți amintești că ești deranjată de situația de sine, nu de partenerul tău.

Atacurile personale nu ar trebui să existe în timpul conflictelor deoarece rănesc profund și pot duce la distanțare.

2. „Niciodată nu faci asta….”

Această este o altă percepție greșită a partenerului – astfel îi demonstrezi că el nu se schimbă, deși oamenii se schimbă în fiecare zi, în fiecare minut, în fiecare secundă.

Într-o astfel de situație, nu faci nimic altceva decât să îl determini să devină și mai defensiv, să îl rănești și să îl convingi să se distanțeze de ține. Lucrează la problema reală pentru a rezolva situația. Nimănui nu îi place să se simtă criticat într-o relație.

3. „Este vină ta că….”

Nu aruncă o responsabilitate (fie mică, fie mare) pe umerii partenerului, mai ales atunci când ești supărată. Încearcă să identifici mai bine motivul pentru care se întâmplă ceva anume. Nu uită că amândoi formați o echipa, sunteți doi oameni diferiți care lupta pentru a fi împreună și pentru a evolua frumos atât în doi, cât și separat.

Partenerul tău poate fi profund afectat dacă îl învinovățești tot timpul.

Sursa

Distribuie articolul: