Ziua profesorului şi a celor care activează în educație este sărbătorită anual, pe data de 5 octombrie, în toată lumea. Luna octombrie, an de an, este dedicată celor care au ghidat traseele oamenilor.

Din cauza condițiilor epidemiologice și interdicțiilor impuse de autorități, astăzi, sărbătorile și felicitările au fost trecute și ele pe online. Mai multe instituții de învățământ au postat mici filmulețe cu gândurile elevilor.

„Încercăm să readaptăm totul și toate la condițiile actuale. Ne complăcem în anumite situații, chiar dacă sunt fără voia noastră, așa cum este această pandemie. Copiilor le place ce a ieșit, ei s-au pregătit la fel de mult cum ar fi făcut-o dacă se organizau evenimente festive, așa cum se întâmpla an de an”, conchide un profesor.

Elevii liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”, le-au dorit prosperitate și ani buni celor care sunt îndrumătorii în drumul vieții lor.

„Cu ajutorul dumneavoastră vom putea ajunge oameni adevărați și chiar mari personalități în viitor. Dumneavoastră ne conduceți pe calea cea dreaptă și ne învățați înțelepciuni care ne vor fi utile pe tot parcursul vieții. Datorită dumneavoastră vom ști cum să fim oameni buni și cărturari”, spune o elevă.

Și cei mai mici nu au rămas în spate. Micii jurnaliști de la „Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO”, în cadrul orelor de jurnalism de la Pixel Media Center au venit cu felicitări pentru mentorii lor.

Autoritățile au elaborat acum o săptămână noi restricții din cauza agravării situației epidemiologice din Moldova. Severitatea acestora depinde de zona în care se află o localitate sau alta. Aceste restricții au intrat în vigoare la începutul lunii octombrie. 

Distribuie articolul: