Cum ar fi să te prezinți la serviciu în… pijama? Ei bine, oamenii din echipa Interakt Media așa au început azi ziua de lucru. Și pentru asta au avut tocmai două motive: lucru în biroul de acasă care s-a suprapus cu Ziua Internațională a acestei ținute la locul de muncă.

Putem doar intui că așa arată o bună parte din „birourile” improvizate din locuințele noastre, acolo unde am rămas să muncim la distanță pe timp de epidemie. Cu miros de cafea dimineața, ședințe online, copii cu sute de nevoi care nu așteaptă amânare și pentru confort – „dress code-ul” care deseori este pijamaua.

Noua uniformă pare să fie pe placul celor din echipa Interakt Media. O bună parte dintre ei au recunoscut sincer: „Da, așa obișnuiesc… și tare-i bine”.

Adriana Făureanu, reporteră AGORA & Irina Soltan, reporteră AGORA

„Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să lucrez în pijama, pentru că nu îmi place să stau mult timp în casă. Însă, uite că am fost nevoită să țin piept acestei provocări, iar știrile mă prind așa – nemachiată și doar în pijama.

Totuși, abia aștept să îmbrac o rochie vaporoasă de vară. Atunci și materialele mele vor fi mai frumoase”, crede Adriana, autoarea proiectului „Nota de plată”.

Felicia Nedzelschi, autoarea podcastului „Bilet în Parlament” & Ilinca Fiodorov, reporteră

Felicia și-a divizat garderoba. Mai nou, și-a les „pijamă pentru serviciu”: „Când te trezești la 8:30 pentru a veni la lucru la 9:00, clar că începi a lucra în pijama. Încerc însă să am pijama pentru somn și pijama pentru lucru. Uneori mi-aș dori să revin la hainele frumoase, dar e drept că în pijama nu se simte câte kilograme ai pus pe tine în carantină”, glumește autoarea podcastului „Bilet în Parlament”.

Ilinca Fiodorov spune că a găsit combinația perfectă pentru lucru acasă. „O schimb uneori pe o haină mai stilată când îmi este dor de ieșiri pe afară, dar acest lucru nu se întâmplă prea des. Munca, o pijama comodă și o cana de cafea au devenit o combinație armonioasă și perfectă, dar asta nu înseamnă că nu tânjesc să mă aranjez în fața oglinzii și să parcurg drumul până la lucru”, zice reportera.

Uniforma e și pe placul Cristinei Popov care obișnuiește așa să scrie știri pentru EA.md. „De când lucrez de acasă, rareori îmi scot pijamaua, iar dacă o fac, atunci o fac abia la amiază. E prea călduț și confortabil în ea”, e convinsă Cristina.

Victoria Dumbravă, redactoră-șefă AGORA & Cristina Popov, editoră EA.md

Ce-i drept, părerile se împart. Victoria Dumbravă, redactoră-șefă la AGORA, este convinsă că pentru mobilizare și mai multă productivitate în munca de acasă pijamaua trebuie să aibă timpul ei.

„În primele zile de izolare, da, se întâmpla să petrec zile întregi în pijama – cu calculatorul pe brațe, cuibărită în pat sau la masa de lucru, chiar și la bucătărie curățând cartofi sau făcând omletă. Dar după, mi-am schimbat acest „tabiet” care risca să devină o obișnuință. Acum, în fiecare dimineața țin neapărat să îmi schimb ținuta de noapte. Excepție mai poate fi o zi de duminică”, spune Victoria.

Ideea ei e susținută și de colega de la ea.md, Eugenia Ion: „De multe ori îmi petrec prima parte a zilei în pijama, dar apoi îmi iau alte haine pentru a intra mai bine în atmosfera de lucru. Totuși astăzi nu am de gând să renunț la ea. Partea bună când lucrezi în pijama e că în orice minut te poți întoarce în pat”.

Anastasia Antoceanu, reporteră AGORA & Eugenia Ion, autoarea „După cortină”

Anastasia Antoceanu găsește un plus în această oportunitate: „Cred că acesta e unul dintre motivele pentru care îmi place izolarea acasă… stau practic mai mereu în pijama. Da, știu că psihologii spun că trebuie să te schimbi, ca și cum ai merge la lucru, dar nu, acum prefer să profit de această oportunitate, dacă pot să-i spun așa, și să mă simt cât mai confortabil posibil”.

Irina Harea-Mardari, autoarea „Oameni ca tine” & Mia

Irina abia așteaptă să sfârșească carantina. Încearcă să le combine și să le reușească pe toate. De un lucru e sigură, după ce se va încheia această perioadă, nu-și va mai dori să lucreze în pijama.

„Știi că deseori ne dorim lucruri, și știi că este expresia ai grijă ce-ți dorești. Pentru mine perioada asta este o mare provocare, un exercițiu de răbdare și cumpătare și o probă pentru capacitatea mea de a fi multi-tasking”, spune autoarea proiectului „Oameni ca tine”.

„Evit să lucrez în pijama, că mă ademenește la cartea de pe noptieră și la un cappuccino. Însă trebuie să recunosc că îmi mai scapă”, face haz de necaz Veronica GâdeiSubscription Manager în echipa Interakt Media.

Veronica Gâdei, Subscription Manager & Inna Polișciuc, reporteră EA.md

„Soluție dimineața” – așa definește Inna forma care tot ademenește la somn: „Lucru în pijama este benefic somnului de dimineață, ținând cont că acum serviciul e la un click distanță, poți să nu mai ai acele bătăi de cap ,,în ce mă îmbrac azi?”.

Nadia Darie, redactoră-șefă EA.md

Nadia preferă ținuta ca să treacă mai lejer la programul zilei. „Se întâmpla dimineața doar, ca să onorez urgențele, iar apoi să-mi pot servi în liniște cafeaua. Oricum lucrez doar la masa de lucru, nu pot lucra de pe canapea sau din pat cum poate preferă unii. Iar ca sa fiu în ritm, prefer să am și haine de lucru”, spune redactora-șefă EA.md.

Nata Levițchi, manager de proiecte și evenimente

Nata recunoaște că a venit și anterior la serviciu în așa ținută. „Nu obișnuiesc să lucrez în pijama, dar optez, la fel, pentru haine comode. În schimb, se mai întâmpla să vin în pijama la birou, la lucru… atunci când organizez petrecerile în pijamale a revistei EA.md”, spune coordonatoarea de proiecte și evenimente.

Pe timp de carantină, când unii din noi suntem nevoiți să lucrăm de acasă, avem libera alegere la ținuta pe care o purtăm. Fie că optăm pentru o haină mai lejeră, sau muncim în pijamale calde și comode, rămâne important să ne facem zilele speciale. Toate au un sfârșit și carantină nu este o excepție. Așa că până revenim la birouri în costume și la cravată, nu ezita să profiți de posibilitatea de a petrece diminețile în haina preferată, mai ales că azi ai un motiv special – „Ziua Internațională a pijamei la serviciu”. De fapt, cum obișnuești?

Vezi și: Lentilele de contact colorate: Viața în verde sau care a fost prima impresie după ce le-am probat (Recenzie)