În jur de 93,4 hectare de teren va fi împădurit la sfârșitul lunii martie. Așa a decis Agenția Moldsilva să marcheze, în acest an, Ziua Internațională a Pădurilor. În total, se planifică plantarea a 264.446 de puieți, informează agenția, informează AGORA.md.

Începând cu 19 martie, sunt planificate plantări silvice în fondul forestier gestionat de Moldsilva, cât și pe terenurile Autorităţilor Publice Locale.

Tradiţional pentru ţara noastră, vor fi sădiți puieți de arbori precum stejarul pedunculat, gorunul, fagul, teiul, frasinul, plop, etc. La fel, vor fi semănate 700 kg de ghindă.

Conform directorului Agenției „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, campania națională de plantare a arborilor „Plantăm păduri salvăm Moldova” este creditată drept o acțiune ecocivică ce ar spori împădurirea teritoriului țării de la 11% la 15%.

În anul curent, Agenția „Moldsilva” planifică împădurirea a circa 1.134 hectare de teren. Lucrările de ajutorare a  regenerării vor acoperi o suprafaţă de 2.527 de hectare, dintre care 423 de hectare vor reveni semănatului ghindei sub masiv, iar 209 hectare sunt preconizate regenerării naturale. Silvicultorii nu uită nici de completări în culturile silvice create în anii precedenți, iar acest tip de lucrări va acoperi o suprafață  de 4.030 de hectare.

Dumitru Cojocaru a dat asigurări că, prin intermediul entităților silvice subordonate, vor fi create condițiile necesare pentru toate autorităţile publice, precum și pentru persoanele fizice care doresc să se implice și să participe în cadrul campaniei de plantare.

Foto: Pexels.com