Satul Feștelița, din raionul Ștefan Vodă a marcat pentru a doua oară Ziua Energiei Durabile. Scopul evenimentului a fost promovarea valorilor, principiilor și politicilor europene în domeniul energiei durabile, educarea la cetățeni a unui comportament pozitiv și matur față de mediul înconjurător și adaptarea unui mod sănătos de viață de către tînăra generație.

Activitățile s-au desfășurat în aer liber, în parcul comunitar „Cebotari”, întrunind circa 250 de participanți. Părinții cu copilașii de vârstă preșcolară și-au demonstrat capacitățile fizice în cadrul Starturilor Vesele. Elevii gimnaziului au concurat în cadrul competiției de șah, iar spectatorii au avut posibilitatea de a vizita o expoziție de fotografie, de a participa la Marșul Solidarității pentru Energia Durabilă și de a se manifesta ca suporteri.

La dispoziția participanților au fost puse info-materiale la tema eficienței energetice și ecologie. Învingătorii, la final, au fost premiați și încurajați de a menține tradiția marcării evenimentului și în anii următori.

Acțiunea face parte din Proiectul demonstrativ „Crearea centrului de excelență prin pilotarea tehnologiilor de eficiență energetică și a surselor demonstrative de energie regenerabilă în satul „Feștelița”, susținut fianaciar de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Convenţia primarilor – proiecte demonstraționale”.