Președinta Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a fost confirmată pozitiv cu noul tip de coronavirus, anunță Secretariatul Parlamentului. Potrivit acestora, Greceanîi se tratează la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, informează AGORA.md.

Zinaida Greceanîi a publicat un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook:

„Dragi prieteni,

Vă anunț că am fost confirmată pozitiv cu noul tip de coronavirus. Din păcate, COVID-19 afectează zilnic mii de oameni din întreaga lume, pentru viața cărora luptă eroii zilelor noastre – medicii. Și eu mă aflu sub supravegherea medicului de familie și urmez tratamentul la domiciliu.

Exprim sincere cuvinte de recunoștință și mulțumire tuturor angajaților sistemului de sănătate pentru sacrificiu și munca titanică pe care o desfășoară, în această perioadă dificilă. Sunteți pe bună dreptate eroii noștri!

În pofida tuturor greutăților generate de această criză pandemică, sunt convinsă că împreună vom reuși să le depășim. Vă doresc tuturor multă sănătate, fiți vigilenți și aveți grijă de familiile voastre și oamenii dragi”

Regimul de autoizolare la domiciliu a deputaților în Parlamentului de legislatura a X-a, este stabilit, conform unei dispoziții a speakerului, până la prezentarea rezultatelor negative ale testului la COVID -19.

Anterior, mai mulți angajați ai Parlamentului au fost diagnosticați cu coronavirus: deputatul Eugeniu Nichiforciuc, pe când făcea parte din fracțiunea PDM, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, parlamentara Partidului Platforma DA Arina Spătaru, doi deputați de la PP Șor –  Vladimir Vitiuc, Igor Himici, deputatul Pro Moldova Oleg Sîrbu, dar și deputata Pro Moldova și ex-ministra Sănătății în Guvernul Filip, Ruxanda Glavan.

Foto: Facebook/ZinaidaGreceanîi