În fiecare an, în luna februarie, se desfășoară Ziua Siguranței pe Internet, o inițiativă menită să promoveze un mediu digital sigur și responsabil pentru toți utilizatorii, în special pentru copii și tineri. Sloganul campaniei, „Împreună pentru un internet mai sigur”, subliniază importanța colaborării între instituții, experți și comunități pentru crearea unui spațiu online sigur și prietenos.

 Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare, se alătură acestei inițiative și organizează anual sesiuni educaționale dedicate siguranței digitale, alături de parteneri naționali și internaționali din domeniul educației media și securității cibernetice. Anul acesta, marcarea Zilei Siguranței pe Internet, la 11 februarie, capătă o dimensiune specială, fiind organizată în contextul Anului European al Educației pentru Cetățenie Digitală, lansat de Consiliul Europei.

Cu această ocazie, CPESC al BNRM a vernisat expoziția
Educație pentru Cetățenie Digitală” și va organiza o serie de sesiuni interactive destinate elevilor, studenților și profesorilor, axate pe teme esențiale ale securității online și educației digitale:

11 februarie 2025 – Relațiile în mediul online – între încredere, provocări și pericole reale .Sesiune pentru elevi privind Siguranța online – organizată în colaborare cu un expert din cadrul La Strada Moldova, reprezentant oficial al Zilei Siguranței pe Internet în Republica Moldova.

14 februarie 2025 – „Etică utilizării inteligenței artificiale în procesul educațional” Sesiune pentru profesori privind Inteligența artificială și educația – prezentată de un formator IT, oferind perspective actuale asupra impactului AI în procesul educațional și metode de integrare a noilor tehnologii în școli.


Februarie
: Siguranța online : bullying și cyberbullying online . Sesiune privind cyberbullying-ul – susținută de un formator de educație media, având scopul de a sensibiliza tinerii asupra riscurilor agresiunii online și măsurilor de prevenire.

Distribuie articolul: