Festivalul Literaturii Române, marcat la Chișinău în perioada 21-24 mai 2019, va aduce în vizor cele mai importante cărți, apărute în literatura română în ultimul timp, dar și autorii lor, în discuții și întâlniri directe cu cititorii. Evenimentul inaugurării începe marți, 21 mai, la ora 19:00, la Casa Dacă.

Printre locațiile în care cititorilor li se dă întâlnire cu cartea aunt: Librăria din Centru, Casa Dacă, Atelierul La Cocoșul Roșu, licee, biblioteci, sala mică a Academiei de Științe, scările Teatrului Luceafărul. La Chișinău sunt așteptați scriitori români din Bruxelles, Cluj, București, Iași, Botoșani, dar și localnici, în cadrul celor trei seri de poezie, proză, eseu.

Intrarea la toate evenimentele e liberă.

Programul Zilelor Literaturii Române, 21-24 mai 2019

Întreg programul de activități și comunicarea continuă despre eveniment o puteți găsi pe pagina Editurii Cartier.

„Este oficial. Dan Alexe a fost adus de avocații Efrim, Roșca și Asociații. Din Bruxelles. Bogdan Crețu vine cu mașina și îl aduce pe Valeriu Gherghel. Din Iași. Autobuzul de Suceava îl aduce pe Dan Sociu. Din Botoșani. Taromul îi aduce din Cluj și București pe Marius Chivu, Ruxandra Cesereanu, Alina Purcaru, Adi Schiop, Vasile Ernu, Dinu Guțu. Ioan Cristescu este complicele lor. Ceilalți sunt cu domiciliu forțat în Chișinău și Trușeni. Sunt căutați pe 21-24 mai 2019 în Chișinău. Pot fi văzuți la Cocoșul Roșu, la Librăria din Centru, la Casa Dacă, la academie, la bibliotecă, la liceu. Sunt deosebiți de periculoși. Sunt hedoniști. Sunt scriitori. Și sunt vii. Beau bere Chișinău, vin Purcari, vin Fautor, vin Unicorn. Zic că discută despre literatură. Dar, de fapt, vă fac să trăiți ceea ce citiți. Viața voastră e eseu, proză, poezie. Bere & vin. Asta e Roata plăcerilor. Restul sunt iluzii”, comunică cei de la Cartier.

Organizator: Uniunea Editorilor din Republica Moldova

Coorganizatori: Editura Cartier & Muzeul Național al Literaturii Române (București)

Parteneri: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Direcția Cultură Chișinău, Biroul asociat de avocați „Efrim, Roșca și Asociații”, Librăria din Centru, Liceul „Spiru Haret”, Liceul „Mihai Eminescu”, Zentrum Apartments, Casa Dacă Hotel, Atelierul Cocoșul Roșu

Voluntari: membrii Cercului de Lectură,  Liceul „Spiru Haret”