Zeci de școli și grădinițe din țară și-au sistat activitatea pe parcursul zilei de joi, 28 ianuarie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În total, 2.887 de elevi nu au putut ajunge la ore pentru că transportul nu a circulat.

Astfel, 48 de instituții de învățământ general din raioanele Anenii-Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA- Găgăuzia și-au suspendat activitatea cu prezența fizică a elevilor, dintre care 41 de instituții activează la distanță, iar șapte instituții nu vor funcționa pe parcursul zilei de astăzi din cauza lipsei energiei electrice.

De asemenea, 54 de grădinițe din raioanele nominalizate, și-au suspendat activitatea: 35 activează la distanță, 19 nu își desfășoară activitatea din lipsa energiei electrice, iar două instituții de învățământ au regim de activitate redus.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă cadrele didactice, elevii și părinții să fie prudenți și să respecte recomandările autorităților în vederea prevenirii situațiilor de risc cauzate de condițiile meteo nefavorabile. Iar, în cazul situațiilor excepționale să apelați la Serviciul de urgenţă 112 și să anunțați Ministerul Educației la numerele de telefon 022 233348, email: mecc@mecc.gov.md.

Precizăm că, vântul puternic a provocat mai multe avarii pe liniile de alimentare cu energie electrică.  Mai multe localități din țară au rămas parțial sau în totalitate fără energie, informează distribuitorul Premier Energy Distribution. În prezent, sunt 24 de localități fără lumină, iar specialiștii lucrează pentru remedierea situației. Iată localitățile afectate.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: