S-ar părea că vorbim despre vedete cu zeci de ani în spate. Iată că toate le are la activ o copilă de numai 8 ani din Chișinău, care a început să cânte, înainte să vorbească. După zeci de festivaluri de talie internațională la care a participat cu succes, piese înregistrate și ședințe foto pentru diverse branduri, Evelina Rusu spune ferm: „eu mă strădui să cânt din tot sufletul meu, iar emoții nu am, pentru că le ofer cu multă plăcere, publicului”. Noi am discutat cu mama fetiței, Natalia Rusu, despre cum au descoperit talentul fetiței și ce drum a parcurs până acum pentru a atinge aceste rezultate.

Natalia, cum ați văzut în fiica voastră potențial muzical, talentul și cum au fost primele încercări în acest domeniu?

Se zice că talentul e o meserie cu care te naști, nu una pe care ai de gând s-o înveți. E valabilă această afirmație și pentru Evelina, întrucât talentul ei l-am descoperit din fragedă copilărie, pe la 1-2 anișori. Avea potențial muzical deosebit, expresivitate în mișcări și ritm excelent pentru vârsta ei. Astfel, pe la 3 ani, am hotărât să o înscriem în cadrul unui studio muzical. Alegerea a fost una foarte reușită, deși era cea mai micuța din grup, fetița avea rezultate minunate.

Ulterior la vârsta de 4 anisori, profesoara de canto i-a încredințat și piese solo. Și așa încet-încet, am ajuns să participăm și la festivaluri internaționale, de la doar 5 anișori abia împliniți. Evelina este elevă la Studioul „Talents by Rodica Roșioru” de aproape 4 ani. Iar grație muncii și conlucrării armonioase dintre profesor și elev, astăzi trăim satisfacția unui vis împlinit, de a învăța de la cei mai buni.

Ce succese are până acum, unde ați reușit să vă remarcați muzical?

De la 5 ani până acum, când are deja 8 ani, Evelina este posesoarea mai multor Grand Prix-uri și locuri I. A participat la mai mult de 16 festivaluri internaționale renumite de muzică din: Germania, Slovenia, Bulgaria, România, Macedonia, Malta. A fost practic primul copil din țară care, la o vârstă atât de fragedă, a reprezentat țara cu mândrie și demnitate, având rezultate spectaculoase, iar prestațiile ei fiind mult apreciate de juriul internațional.

Un premiu foarte important în cariera ei, este Junior Grand Priex-ul din Slovenia, pe care l-a obținut în cadrul Festivalului Internațional „Golden Microphone”, participând alături de cei mai talentați copii din Europa. De-altfel, Evelina a fost prima concurentă, în istoria acestui concurs, care la o vârstă atât de mică (7 ani), a obținut acest premiu valoros. Această treaptă din cariera ei a motivat-o și mai mult, învățând și înregistrând piese, care astăzi se bucură de mare succes, atât pe Youtube, cât și pe alte rețele sociale.

Pe lângă rezultatele frumoase, pe care le-a obținut la Concursuri, Evelina se bucură de mare succes și pe internet. Astfel la cover-ul ei „Mamma Maria”, de pe Youtube, are peste 71 milioane de vizualizari. Acest cover, a fost salutat și primit cu mare bucurie, chiar de autorii piesei, legendarii  muzicii italiene, Ricchi e Poveri, ei distribuind și recomandând chiar pe pagina lor oficială, videoclipul Evelinei.

Evelina este o fetiță dulce si foarte inteligentă, a participat la numeroase emisiuni tv și de radio, bucurându-se de succes. De curând, a fost onorată cu o invitație, la care poți doar să visezi, de a participa la Conferința Internațională, în cinstea renumitului compozitor italian „Cristiano Minellono la 75 de ani” – o ocazie deosebit de frumoasă, care i-a oferit oportunitatea Evelinei de a sta de vorbă cu însuși autorul piesei „Mamma Maria”, acordându-i întrebări și cântându-i așa cum știe ea mai bine. Maestrul a rămas foarte entuziasmat de prestația Evelinei și i-a transmis că îi urmărește evoluția cu atenție și că are un viitor promițător.

Cum ați pornit și pe calea modelingului, vă mai amintiți prima ședință foto, primele poze pentru un Brand de haine, primele imagini oficiale ?

În afară de muzică, Evelina mai este pasionată și de modelling. Iar până la 5 ani, a reușit să finiseze cursurile Școlii de modelling și actorie by Inga Ojog, din cadrul Artico, fiind model cu acte în regulă. În primăvara anului 2018, a avut fericita ocazie să participe în calitate de model, la cel mai cunoscut show de modă din România, si anume „Bucharest Fashion Week 2018”, reprezentând cu mare succes, brandurile din țara noastra. Prima ei ședință foto a fost pentru o revistă autohtonă, avea pe atunci 2 ani și jumătate. A pozat alături de frățiorul ei Damian, care avea doar 2 luni. Acum pozele ei au fost selectate de revistele americane de modă, fiind publicate în America.

Cum reușiți să combinați aceste activități cu învățarea?

Fiind deja elevă, evident acordă studiilor primul loc, deși și orele de canto sunt la ordinea zilei. Credem că atunci când este bucurie și entuziasm pentru ceea ce faci, le combini armonios pe toate. Bineînțeles, ulterior primind satisfacție de la rodul muncii tale.

Ce viitor, vă doriți pentru ea? Credeți că-și va dori să meargă după această pasiune și să devină meserie ?

Evelina e un copil foarte responsabil și implicat „sufletește” în ceea ce face. Așa a fost mereu. Și absolut toate deciziile legate de muzică, îi aparțin. Noi, ca părinți, o susținem întotdeauna. Având o dragoste atât de mare față de muzică, se simte perfect, iar ieșirile ei pe scenă, sunt o adevărată bucurie pentru ea. Vorbele Evelinei, „eu mă strădui să cânt din tot sufletul meu, iar emoții nu am, pentru că le ofer cu multă plăcere, publicului”.