Shopping MallDova este din nou plin de „Zâmbete de copil”. În această perioadă, în cadrul proiectului de responsabilitate socială, Centrul Comercial a primit în vizită 65 de copii de la „Centrul de Copilărie, Adolescență și Familie”, Centrul de reabilitare socială „Casa Gavroche” și Școala auxiliară internat nr. 5 din Chișinău.

Ina Mamaliga, Marketing Manager, Shopping MallDova: „Shopping MallDova acordă o atenție foarte mare componentei de responsabilitate socială și tocmai de aceea am început în vara anului trecut un proiect social. În cadrul acestuia invităm la Shopping MallDova grupuri de copilași de la mai multe școli auxiliare și centre de reabilitare din întreaga țară. Acum, pentru că găzduim expoziția interactivă „Magic Art”, am decis să le oferim copiilor șansa de a afla secretele magiei.”

Shopping MallDova i-a așteptat pe copii cu brațele deschise și cu cea mai incedibilă expoziție, „Magic Art”, plină de mistere, surprize și… magie. Instalațiile magice i-au uimit și le-au stârnit curiozitatea. Aici ei au văzut cum se înalță fantomele, au aflat secretul transformării apei în vin și a fierului în aur, dar și misterul celebrului „automaton” jucător de șah, care a învins-o pe Ecaterina II. De asemenea, copiii au făcut poze cu iepurașul gigantic din pălărie, principalul simbol al trucurilor magice, au văzut o casă bântuită și s-au minunat de iluzii optice, precum și multe alte lucruri neverosimile.

Diana Dașan, psiholog, „Centrul de Copilărie, Adolescență și Familie”: „De fiecare dată copiii așteaptă asemenea evenimente cu plăcere. Aici ei se încarcă de energie pozitivă, își încarcă bateriile pentru o perioadă îndelungată.”

Viorica Malear, director, Școala internat auxiliară nr.5: „Atunci când am anunțat copiii, ei cu mare drag și cu nerăbdrare au așteptat ziua de astăzi. Chiar au fost de trei ori mai cuminți decât de obicei.”

Ludmila Balagura, educator, „Centrul de Copilărie, Adolescență și familie”: „Mai ales că astăzi a fost și tema deosebită, magia, ne-am bucurat că am prins și noi puțină magie de la Shopping MallDova”.

Copiii au fost întâmpinați și ghidați de animatori în costume „magice”, care i-au distrat cu jocuri educative. Apoi ei au avut parte de un prânz delicios și au primit cadouri de la Shopping MallDova și partenerii săi. Cei mici au rămas impresionați și ne-au spus ce le-a plăcut cel mai mult:

„Mie mi-au plăcut toate trucurile pe care le-am văzut și jocurile de aici.”

„Am vizitat expoziția de magie, unde am văzut fantome, am văzut o masă zburătoare și multe lucruri magice.”

„Mi-a plăcut mult magia, că ne-am distrat și am primit cadouri!”

Proiectul „Zâmbete de copil la Shopping MallDova” este o inițiativă dedicată copiilor defavorizați din centre de plasament, școli auxiliare și instituții de tip internat, cărora le oferă posibilitatea de a trăi o aventură plină de bucurie, jocuri și experiențe noi. În cadrul proiectului, grupurile de copii sunt invitate să-și petreacă o zi la Shopping MallDova, unde animatorii îi antrenează în jocuri distractive, dansuri, activități de cunoaștere și îi servesc cu delicii culinare. Proiectul a fost inițiat în luna iulie 2015, iar pe parcursul anului trecut circa 200 de copii au avut parte de experiențe deosebite în incinta Centrului Comercial Shopping MallDova.

P.