Recent, Google a testat mai multe funcții noi pentru YouTube, inclusiv integrarea Asistentului Google pentru sugestii relevante de subiecte și cel mai important, posibilitatea de a descărca videoclipuri de pe web.

Luna trecută, Google a lansat funcția „picture-in-picture” sau imagine în imagine, pentru YouTube pe iOS. Acum, compania a anunțat că va urma să lanseze o nouă funcție pe site-ul său web, care va permite să treacă fără probleme de la telefon la desktop.

Prin această nouă funcție, dacă începi să te uiți la un videoclip pe smartphone-ul tău, dar ieși din aplicația YouTube înainte de a se finaliza filmulețul. Atunci, data viitoare când deschizi telefonul, vei putea continua în mini playerul din partea de jos a ecranului, adică videoul nu va dispărea.

Foto: cnet.com

Conform unui raport de la 9to5Google, mini playerul va afișa videoclipul pe care îl vizionai mai devreme însoțit de textul „Continuare vizionare”. Dacă alegi să redai videoclipul, acesta va fi reluat de unde a rămas. Videoclipul reluat va fi redat, la început, în mini player, dar poți face click pe pictograma de extindere pentru a-l muta în playerul standard.

Funcția funcționează și pe aplicația YouTube pentru Android TV.

Utilizatorii spun că este o funcție utilă. Practic, seamănă destul de mult cu funcția utilizată de către Apple și anume „Handoff”. Aceasta îți permite, de exemplu, să începi lucru pe un iPhone și să îți continui treaba pe MacBook sau iPad.

Funcția de vizionare continuă a început să fie lansată pentru utilizatori, iar dacă încă nu ai primit-o, ar trebui să o vezi în următoarele zile.

Sursa: 9to5google.com

Distribuie articolul: