Rusia ar putea bloca YouTube-ul pentru că acesta ar sprijini războiul informațional împotriva rușilor. Astfel, autoritățile ruse amenință că vor dezactiva YouTube în țară dacă compania continuă să blocheze canalele Kremlinului. 

„Hotărârea statului de a bloca Instagram este un semnal clar că același lucru s-ar putea întâmpla cu YouTube în viitorul apropiat, dacă găzduirea web continuă să fie o armă în războiul informațional”, a scris deputatul Anton Gorelkin pe Telegram.

Gorelkin consideră că autoritatea de reglementare rusă, Roskomnadzor, are toate motivele legale pentru a restricționa accesul la platformă: „2.501 de materiale ilegale și distructive nu au fost eliminate, cerințele ILV de a elimina 2.387 de materiale cu informații false despre „operațiunea specială din Donbas” au fost ignorată, cenzura este efectuată aproape constant împotriva utilizatorilor ruși și a presei ruse”, susține deputatul.

El a prezentat o condiție prin care se cere să nu participe la „războiul informațional asupra uneia dintre părțile în conflict” și să ia o poziție de neutralitate. În cel mai rău caz, YouTube va fi blocat, iar acest lucru se va întâmpla din vina companiei însăși, este sigur Gorelkin.

Anterior, YouTube a anunțat blocarea imediată a conturilor canalelor rusești de propagandă finanțate de guvernul rus. Totodată, compania va suspenda toate metodele de monetizare de pe platforma sa din Rusia și a început deja să elimine conținut cu dezinformare despre războiul ruso-ucrainean, pe care rușii îl numesc „operațiune specială”.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: