Cu toții ne dorim să avem succes, să facem ceea ce ne place și mai mult decât atât, să avem și bani din asta. Propria afacere este alegerea multor dintre noi. De aceea, în acest material o să vă spunem care sunt beneficiile de a deschide propria ta afacere. 

Cu siguranță sunt și foarte multe provocări, pentru că nu este ușor să inițiezi o afacere, dar este important să-ți învingi fricile și să încerci. 

Deci, pe cât de multe sunt riscurile și piedicile, sunt tot atât de multe avantaje.

Ești independent

Independența, sentimentul de control asupra propriului destin. Părăsirea unui mediu planificat sau cu o cultura organizațională adesea rigidă, lipsa unui șef care să dicteze sarcini și obiective, îți poate oferi satisfacții majore și imediate, atunci când tu ești cel care stabilește regulile.

Program flexibil

Flexibilitatea programului și mai mult timp liber reprezintă un alt motiv pentru care merită să-și  lansezi propria afacere. Deși la început vei lucra probabil mai mult decât înainte, însă, după ce lucrurile încep să se așeze, vei avea libertatea de a-ți gestiona propriul program și chiar de a te retrage din activitatea curentă. 

Câștigi mai mult

Câștigurile potențiale sunt cu siguranță un alt motiv care trebuie luat în considerare, pentru că depinde numai de tine cât de mult îți vei dezvolta afacerea. Nu la fel se întâmplă ca angajat, când veniturile sunt de obicei limitate prin grilele salariale sau marimile sunt subiect de negociere. 

Te dezvolți și zi de zi înveți 

Dezvoltarea personală este un alt avantaj al antreprenoriatului. Atunci când îți gestionezi propria afacere, inevitabil va trebui să înveți multe – și repede – atât cu privire la domeniul în care activezi, cât și referitor la gestionarea afacerii. Chiar dacă vei avea alături o echipă capabilă, tu va trebui sa iei deciziile.

Câștigi experiență

Chiar dacă eșuezi în prima încercare de a  te lansa pe cont propriu, vei dobândi multă experiență care te va ajuta în viitor. Majoritatea antreprenorilor au cel puțin un eșec, dar asta nu i-a împiedicat să o ia de la început și să reusească ce și-au propus.

Faci ceea îți place

Potrivit raiffeisen, confucius spunea că „Dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi din viaţa ta.” Devenind antreprenor poți renunța la o slujbă care nu te mai mulțumește pentru a dezvolta o afacere într-un domeniu de care ești pasionat/ă și atunci vei putea să „uiți că lucrezi”.

Fără rutină

Provocarile în continuă schimbare pot fi un alt motiv pentru care să-ți lansezi propria afacere, mai ales dacă ești o persoană care urăște rutina. Vei avea de înfruntat multe obstacole și de rezolvat probleme dintre cele mai diverse care nu te vor lăsa să te plictisești niciodată.

Tu ce avantaje ai mai adăua în această listă?

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: