Pentru al patrulea an consecutiv, în perioada 1-7 august este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării în peste 170 de țări ale lumii. În Moldova, acest eveniment este organizat de proiectul Mămica Alăptează și presupune seminare zilnice, gratuite, pe toate temele legate de alăptare, dar și un mars de solidaritate și încurajare pentru toate mămicile care alăptează.

Tradițional, toți cei care susțin alăptarea fiind cel mai natural și benefic pentru copil, început de viață vor parcurge într-un marș al alăptării, pe 1 august, ora 17:00, de la intrarea în Parcul Industrial al Universității Tehnice, prin parc, unde, apoi, vor lansa spre cer baloane albe, ca semn al picăturilor laptelui matern. Apoi va urma un program interactiv pentru graviduțe, mame care alăptează și toți promotorii ai alăptării.

În celelalte zile, Mămica Alăptează invită părinții și viitorii părinți la seminare tematice despre alăptare, modul de viață și procedurile de sănătate, frumusețe și sport ce le poate face o mamă care alăptează, îngrijirea copiilor nou-născuți, diversificarea copiilor (când începem, cum, cu ce alimente), cum să organizezi alăptarea copiilor, mamele cărora ies la serviciu și cum de încetat alăptarea fără stres pentru copil și pentru mamă.

În premieră pentru Moldova, va fi organizat un seminar despre relațiile din familie în urma nașterii copilului, cum se schimbă relațiile dintre soți, aspectul psihologic al vieții de cuplu după apariția bebelușului.

Seminarele vor fi livrate de consultați în alăptare Mămica Alăptează certificați internațional și psihologi.

Participarea la seminarele din cadrul Săptămânii Internaționale a Alăptării este gratuită, iar biletele pot fi deja ridicate din cadrul magazinului Crystal by Swarovski din centrul comercial Atrium, et1, of 112 (grafic de lucru: luni-vineri – de la 10.00 până la 19.00, sâmbătă-duminica – de la 11.00 până la 18.00). Numărul de bilete este limitat!

Coorganizator al Săptămânii Internaționale a Alăptării în Moldova,  portalul Mama.md

Parteneri: Ушастый Нянь, Smart Start Kids AcademyIrina Spinei PhotographyOM KidsBB Cream, Antos Cosmetică Naturală, Universitatea Tehnică a Moldovei.
Parteneri informaționali: Ea.md, Ask a MOM, Targul Mamicilor {Fermecate}, TIRGUL MAMICILOR NON-STOP (MOLDOVA).

Săptămâna Mondială a Alăptării este organizată pentru a marca Declarația Innocenti Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF, aprobată în luna august, anul 1990 pentru protecția, promovarea și sprijinul alăptării la sân.