Pavel Zingan este omul pe care îl cunosc aproape toți cetățenii acestei țări. Este celebru mai ales pentru platforma allmoldova.com pe care a fondat-o el. Pavel este omul care înregistra 18 mii de întreprinderi în anul 1992, iar asta era „wow” la acea vreme.

Când s-a gândit să lanseze platforma www.allmoldova.com, Pavel Zingan nu avea niciun contact cu lumea show business-ului, dar înțelegea perfect că are nevoie de legături inclusiv cu lumea mondenă ca să atingă succesul. A rezolvat problema la o întâlnire cu Nata Albot.

„Până atunci, am lucrat 3-4 ani la Banca Socială. Mă mai ocupam cu înregistrarea companiilor. Nu cunoșteam pe nimeni din show business, căci cercul meu social se limita la oamenii de afaceri și la cei ce activează în bănci. Eu însă voiam un site de divertisment. Atunci o cunoșteam doar pe Nata Albot. Ne-am întâlnit la o patiserie din Chișinău și i-am zis să îmi dea telefonul ei. Am deschis agenda cu numere ca să o întreb despre contactele ei, deci cine este omul cutare sau cutărică. Cred că am stat o oră acolo. Am copiat 70-80 de numere de telefon. I-am cerut voie să le vorbesc, așa că numai cu permisiunea ei i-am sunat pe oamenii care mă puteau ajuta să construiesc un site de divertisment puternic.”

Romanov.md (16 )

Aici vine primul sfat al lui Pavel Zingan legat de networking, deci de extinderea cercului social. Așezați-vă față în față cu oamenii pe care îi cunoașteți și cereți date de contact, utile pentru voi sau activitatea pe care o desfășurați.

„Abordați oamenii care vă par interesanți. E ca și cum ai aborda o fată pe stradă ca să faci cunoștință. Folosiți, eventual, tehnica „puteți să mă ajutați?” Adică, atunci când vă apropiați de cineva, nu treceți imediat la subiect. Puneți întrebarea „ puteți să mă ajutați?”, lucru care îl va face pe om să construiască zeci de scenarii despre ce s-ar fi putut întâmpla și de ce aveți nevoie. Faceți o pauză. Apoi purcedeți la treabă. Îi spuneți că vreți să faceți cunoștință, etc.”

Romanov.md (22 )

Așadar, sfatul numărul doi e simplu. Surprindeți omul pe care vreți să îl cunoașteți. Abordați-l cât mai original. Cereți-i de exemplu un toc și o foaie, după asta rugați-l să își noteze numărul de telefon.

Iar dacă ești un om de afaceri și vrei să îți lărgești cercul social, descarcă aplicația Mr. One, e cel mai nou proiect demarat de Pavel Zingan.

„Suntem 200 de membri deocamdată, însă e o sursă imensă de informații. Fiecărui membru îi facem un profil cu o business biografie, o fotografie, date despre afacere. Numai aici poate fi găsit cu numele complet, brandul pe care l-a fondat sau îl reprezintă, nickname-ul pe Facebook dacă îl are. Adevărul este că oamenii de afaceri cu renume, cu greutate, nu au un cont pe rețelele sociale. De aceea și devine valoroasă aplicația noastră. Sperăm să îi aducem aici pe toți 15 mii de oameni de afaceri din Chișinău. Aplicația mai e și utilă, interactivă. Avem știri curioase, în primul rând despre membrii aplicației. Numai de la noi afli că fostul premier, Chiril Gaburici, dezvoltă o afacere legată de sere și are un automobil electric. Avantajul e că odată accesat profilul persoanei în Mr. One, o poți aborda fără să eziți, eventual ca să îi propui o colaborare.”

Și oamenii de afaceri pot fi rușinoși. Sunt cazuri când le este teamă sau incomod să abordeze pe cineva chiar dacă are o ofertă bună. Aici intervine serviciul suport clienți, prevăzut de Mr. One. Asistentul intermediază comunicarea la început, îl anunță pe X că Y vrea să îi propună ceva interesant. Aici vorbim despre networking după ultimele tehnologii. Despre toate astea am aflat la un business breakfast, la care a fost invitat Pavel Zingan.

Romanov.md (41 )

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova. Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova – AFAM este un ONG creat în anul 2013, care are misiunea de a susține creșterea potențialului feminin în domeniul antreprenorial și managerial în Republica Moldova. Actualmente AFAM numără 100 de membre din peste 20 de domenii de activitate. Pentru detalii despre activitatea Asociației sau aderare puteți apela +37376767670.

Foto: obiective.md

 

Distribuie articolul: