Tradițiile din Occident își fac tot mai mult teren la noi, astfel încât miresele înlocuiesc vornicica ușor cu două, ba chiar și șapte domnișoare de onoare. Creatoarea de accesorii, Leanca Anastasiev, confecționa anul trecut coronițe care erau oferite în dar fetelor ce acceptau rolul de domnișoară de onoare.

În acest an, la putere sunt cerceii. Leanca are grijă să creeze cercei pentru fiecare domnișoară de onoare, iar fiecare pereche este însoțită de textul: „Vrei să fii domnișoara mea de onoare?”

IMG_3923

„Ideea de a face invitații împreună cu cercei mi-a dat-o o mireasă, ea văzuse pe pagina mea cerceii pe cartonașe cu diverse mesaje și mi-a scris că ar dori 2 perechi de cercei cu un mesaj personalizat: „Vrei să fii domnișoara mea de onoare?” și cu mare drag am acceptat această provocare. Din aprilie până acum am făcut în jur de 40-50 invitații pentru domnișoarele de onoare.”

Textul pe care îl cer miresele atașat cerceilor este standard: „Vrei să fii domnișoara mea de onoare?” sau „Vreau să fii domnișoara mea de onoare!”

IMG_3959

„Recent, am primit o comandă pentru mesajul „Scumpa mea prietenă, vrei să fii domnișoara mea de onoare? Please book the date 31 august 2018!” Vă imaginați, mireasa planifică nunta cu mai mult de un an înainte. Cel mai des, cerceii pe care îi solicită miresele sunt de tip acușoare, dar în ultima vreme se cer și brățări! Domnișoarele de onoare pot purta acești cercei sau brățările chiar la nuntă, accesorizându-le cu rochii identice sau în aceeași culoare.”

IMG_3906

Prețul invitațiilor cu cercei din sticlă este de circa 120 lei,  iar cerceii cu cristale Swarovski costă 170 lei.

18519751_817587525060965_4908962932212419685_n

Se-nțelege stăruința mireselor, căci fără domnișoare de onoare la o nuntă e cam greu. Ele sunt consilierele și ajutoarele acestora. Pe ele mireasa le plimbă prin saloanele de mariaj zile întregi, le sună la miez de noapte ca să le întrebe dacă ar fi mai potrivit un „naked cake” ( tort dezgolit) sau unul clasic, eventual cu vișină. O domnișoară de onoare îi îndreaptă trena pe aleea ce duce spre altar și o ajută mireasă să își facă treburile în odaia pentru dame, căci o încurcă rău rochia bufată. Tradiția domnișoarelor și cavalerilor de onoare vine din timpurile când mirele răpea mireasa și fugeau însoțiți de cavaleri și domnișoare de onoare, îmbrăcați în straie asemănătoare, pentru a deruta eventualii urmăritori.