Recent interpreta Irina Rimes s-a decis să le arate urmăritorilor săi ce ingrediente folosește la prepararea borșului roșu. Aceasta a mărturisit că-i vine mama în vizită și cu această ocazie o va învăța și pe ea să gătească borș după rețeta sa.

„Deci, borșul nostru este roșu, ca să facem borșul roșu, trebuie să punem ce…? Sfeclă roșie (aceasta nu se pune la fiert, dar se prăjește cu ceapă și sos de tomate și se pune la final). De obicei sfecla nu toată este roșie de aceea îmi place să iau 2, 3 sau 4, cam atâta este nevoie pentru un borș serios, mai avem nevoie de 2 cepe medii. Nu există borș ca al meu fără varză (varza trebuie să fie cât mai ușoară pentru ca foile să fie subțiri). Nu punem foarte mult morcov, punem doar un singur morcov, țelină, păstârnac și rădăcină de pătrujel care dă foarte multă savoare borșului, cartofi (trebuie să fie roșii).  Fierbem legumele în apă, dacă vreți cu carne le fierbem odată cu carnea, dacă nu vreți cu carne le fiebem cu niște condimente.

După ce au fiert odată, le scoatem, le stoarcem zeama din ele, aruncăm legumele și în zeama aia tăiem din nou aceleași legume și le punem în zeamă adăugând cartofii și varza. Secretul acestui borș sunt fasolele, neapărat trebuie să fie roșii și să nu fie dulci.

Niciun borș fără borș acru. Eu de obicei folosesc borș acru la plic, dar nu e foarte sănătos, de aceea recomand să-l folosiți pe cel lichid.

Când totul este gata punem pătrunjel, cimbru și niciun borș fără smântână, nu există borș fără smântână, doar că ăsta e un detaliu de final”, le-a povestit Irina prietenilor săi de pe Facebook în timp ce-și făcea cumpărăturile.

Acest filmuleț a strâns mii de vizualizări și numeroase comentarii de laudă printre care mai multe gospodine s-au împărtășit și cu rețetele lor de borș roșu, iar tu ce rețetă ai pentru această mâncare delicioasă? Lasă-ne să știm în comentarii.

Sursa: Facebook

Distribuie articolul: