Spiriduși, vampiri, eroi din povești și... demoni! Toți au avut loc la serbarea organizată de Halloween la Liceul Teoretic „Gaudeamus” din Chișinău, acolo unde distracția a fost la ordinea zilei. Deghizați în cele mai neobișnuite personaje, elevii și-au etalat cu mult talent costumele la care au muncit cu atâta îndemânare. De la eveniment nu au lipsit concursurile și activitățile menite să atragă copiii în „Lumea Groazei”.


Și dacă e Haloween, Haloween să fie! Pe lângă faptul că și-au pus la bătaie fantezia și creativitatea, participanții la sărbătoare și-au dezvoltat și alte abilități:

„În cadrul manifestației de astăzi, am dorit să le aducem copiilor posibilitatea de a se transforma pentru o zi în personajele lor preferate. Și pentru că provine de peste ocean, am decis ca Haloween-ul din acest an să fie organizat în limba engleză. Astfel, copiii au avut ocazia de a-și antrena vocabularul prin distracție și activități interactive. Costumele au fost extraordinare, iar elevii au dat dovadă de ingeniozitate și multă imaginație”, a menționat Liliana Boțoc, organizatoarea evenimentului.

„Astăzi, am încercat să promovăm Haloween-ul în rândul copiilor. Chiar dacă este de altă origine, consider că această sărbătoare ar trebui celebrată și în țara noastră. Am fost încântată să prezint acest eveniment deosebit în școala noastră și sper să pot repeta experiența și anul viitor”, a declarat Corina Cucoș, prezentatoare.

Cei mai impresionați de idee, au fost bineînțeles elevii, care nu au ratat un moment pentru a-și etala ținutele. Printre pisicuțe, vrăjitori și monștri, la sărbătoare și-a făcut apariția chiar și… Carla’s Dreams.

Daniela: „Astăzi am fost o vrăjitoare. Am avut și baghetă și pălărie. Totodată, m-am distrat alături de colegi, participând la concursuri, iar la final am fost răsplătiți cu premii și aplauze. A fost foarte interesant.”.

Mădălina: „Sărbătoarea de astăzi a fost extraordinară. M-a inspirat mult atmosfera pe care am reușit să o creăm împreună cu prietenii. Alături de câteva colege am dansat și am încercat să-i inspirăm și pe ceilalți să ne urmeze. Prin dans ne exprimăm emoțiile și sentimentele, iar Haloween-ul nu ar trebui să fie o excepție.”.

Nicoleta: „Costumul de astăzi l-am realizat împreună cu mama mea. Am muncit foarte mult la el, iar rezultatul a meritat. Mi-au plăcut și costumele colegilor. Au fost pline de fantezie și… magie.”.

Maria: „Haloween-uk este una dintre sărbătorile mele preferate. În acest an l-am marcat alături de colegi. Am admirat costumele participanților și cred că fiecare a fost inedit în felul său. Buna dispoziție și zâmbetele nu au lipsit de la eveniment, lucru care mi-a plăcut foarte mult.”.

Pe final, copiii au fost remunerați cu diplome, iar cele mai reușite costume au primit premii din partea organizatorilor.

Foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: