Gala de premiere „Jos pălăria în fața voluntarilor!”, ediția 2018, și-a deschis aplicările chiar de Ziua Voluntariatului. Până pe 17 decembrie, aplicanții pot trimite formularele care sunt menită să le recunoască meritele voluntarilor și organizațiilor, care au contribuit la dezvoltarea voluntariatului în Republica Moldova, pe parcursul anului în curs. Gala de premiere va avea loc la 20 decembrie 2018, de Ziua Internațională a Solidarității Umane, în incinta Guvernului Republicii Moldova.

Astfel, cei de la TDV, împreună cu „Coaliția Voluntariat”, încurajează voluntarii / organizațiile / instituțiile – care consideră că au avut realizări deosebite în domeniul voluntariat, pe parcursul anului 2018, să aplice la următoarele categorii:
  1. Cel mai bun produs / campanie / eveniment care promovează voluntariatul sau / și implică voluntari
  2. Cea mai cost-eficientă susținere financiară a sectorului de voluntariat
  3. Cea mai bună implicare / promovare a voluntariatului internațional
  4. Cea mai activă Instituție Gazdă a Activității de Voluntariat (IGAV)
  5. Cel mai bun Coordonator de voluntari
  6. Cel mai activ voluntar.

Valoarea premiilor: 7000 lei (inclusiv impozite) pentru fiecare categorie (6 premii bănești, însoțite de diplome guvernamentale).

Regulamentul concursului și formularele de aplicare pot fi descărcate pe pagina Platformei pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului (CAP) – www.cucap.md – sau pe paginile partenerilor Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat (Coaliția Voluntariat).

Pentru mai multe detalii, inclusiv criteriile de evaluare, vedeți Regulamentul concursului, secțiunea II.

Dosarul de aplicare pentru secțiunea II va fi expediat electronic la adresa [email protected], până la data de 17.12.2018, ora 11:00, cu indicarea denumirii categoriei pentru care se aplică la subiectul mesajului.

Gala de premiere are loc în cadrul evenimentului de încheiere a proiectului „SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor!” al Asociației Obștești „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV) și este organizată în comun cu Coaliția Voluntariat, conform Capitolului III din Strategia de Dezvoltare a Societății Civile (SDSC). Activitatea este susținută de către Guvernul R. Moldova prin intermediul Programului de Granturi al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).