Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski i-a felicitat pe ucraineni de Paște. În felicitarea sa, șeful statului ucrainean a subliniat că Catedrala Sf. Sofia, acolo unde se și afla este un altar care a supraviețuit în ciuda invaziilor și ocupației inamice. 

Volodimir Zelenski a subliniat că anul acesta ucraineni trebuie să depășească vremuri întunecate.

„În această zi strălucitoare, eu și cei mai mulți dintre noi nu suntem îmbrăcați în haine strălucitoare, dar ne luptăm pentru o idee strălucitoare. Luptăm pentru partea luminoasă. De partea noastră sunt adevărul, oamenii, Domnul și cea mai înaltă strălucire cerească”, a menționat președintele ucrainean.

Acest loc este simbolic deoarece a supraviețuit invaziei mongole și ocupației naziste germane. Și acum va rezista invaziei trupelor naziste de ocupație ruse. Atâta timp cât există Oranta, există Sofia, iar cu ea – Kievul stă, iar cu ei – toată Ucraina!” a subliniat Zelenski.

El a spus o rugăciune într-un mod inedit:

Mare Dumnezeu, Unul! Salvați Ucraina pentru noi!

Protejați-i pe cei care ne protejează

Protejează, cerule, pe cei care își apără pământul natal.

Întărește voința celor care ne protejează de robie.

Salvează-i pe cei care protejează Ucraina!”.

Președintele Ucrainei a remarcat că tații și bunicii lor, care au construit țara, au povestit despre război. Astăzi însă, sunt nevoiți să-și trimită copiii și nepoții la război.

Sursa: zdg

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: