Preotul din raionul Cantemir, condamnat la 12 ani închisoare, în penitenciar de tip închis, fiind recunoscut vinovat de violul fiicei sale vitrege minore, ar fi fost de fapt ieromonah și a fost cateresit acum 10 ani. Declarația a fost făcută de către vloggerul Ion Andronache în cadrul unui live pe „Ortodoxia – pentru că așa trebuie”, scrie Agora.md 

Andronache a adăugat a așteptat o reacție la acest caz din partea Mitropoliei Moldovei și Mitropoliei Basarabiei.

„O reacție care ar veni să condamne acest viol, detalii despre acest preot, confirmarea sau infirmarea faptului că este vorba de un preot. Reacția nu a venit”, a spus Andronache.

Vloggerul a specificat că și-a dorit să afle adevărul, de aceea s-a informat singur. Astfel, a aflat că bărbatul condamnat a fost preot-monah în cadrul Mitropoliei Basarabiei, însă s-a oprit din slujire, acum zece ani.

Știrea este una falsă și care instigă la ură. În comunicatul emis de Procuratură se spune clar că bărbatul care a săvârșit violul este preot. Este instigatoare la ură față de preoți și de Biserică. Dacă acest viol era săvârșit de un bărbat care ar fi activat în calitate de tâmplar sau brutar, Procuratura nu ar fi menționat acest lucru”, a mai spus vloggerul. 

În replică, Procuratura a declarat că nu comentează „aberațiile unor pretinși formatori de opinie”.

„Toate comunicatele emise de instituție sunt întocmite în baza actelor procesuale confirmative, iar faptul că subiectul infracțiunii la momentul comiterii crimei era preot, a fost recunoscut atât de inculpat, cât și de alți locuitori ai satului în care acesta ducea slujbe. Procuratura reiterează că, indiferent de viziunile ți preferințele unora, toți subiectii infracțiunilor sunt egali în fața legii”, se mai arată în reacția instituției.

Procurorii au demostrat că, în intervalul lunilor ianuarie-august 2016, inculpatul de 40 de ani, care activa în calitate de preot, a abuzat-o sexual, în repetate rânduri, pe fiica concubinei sale, în vârstă de 13 ani, care se afla la întreţinerea sa. Potrivit oamenilor legii, pentru a scăpa de răspundere, bărbatul a abandonat preoţia, plecând la Chişinău, cu tot cu concubină şi minoră. Aici, inculpatul s-a angajat în calitate de taximetrist, iar concubina, chiar de aflase despre abuzurile bărbatului, a încercat să ascundă adevărul, timp în care fiica acesteia născuse un copil de la concubin.

Distribuie articolul: