Un grup de prestatori de servicii turistice din raionul Cahul au participat recent la o vizită de studiu în județul Galați, România. Vizita de studiu este realizată în cadrul proiectului transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova, Comunitatea Teritorială Reni, Ucraina, județul Galați, România)”.
Participanții au vizitat Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație „Bujoru” din localitatea Târgu Bujor, cea mai tânăra stațiune viticolă, care administrează o suprafață de teren public de peste 700 ha pentru activități de cercetare, dezvoltare, inovare și multiplicare a materialului biologic. Casa rurală „Ion Avram Dunăreanul”, sinagoga din Galați, Casa Memorială „Hortensia Papadat Bengescu”, dar și Dunele de nisip din satul Hanul Conachi.

„Această vizită de lucru de la Galați a fost foarte utilă și productivă pentru mine. Mă aflu la început de cale în domeniul turismului, iar această vizită m-a impresionat și m-a inspirat. Am descoperit lucruri noi, utile în implementarea unor noi planuri spre viitor”, a afirmat Svetlana Vodă, proprietara pensiunii „La Savetuka”, din satul Văleni, raionul Cahul.
Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova, raionul Reni, Ucraina, și județul Galați, România)”, BSB 817 este implementat de către IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Cahul, Moldova, Comitetul Executiv al Consiliului Local al or. Reni (Ucraina) și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (România). Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante.