Din pasiunea pentru dans, Olga Stegărescu a ajuns să-şi deschidă propriul studiou de dans, unde să şi mai predea. Tânăra în vârstă de 20 de ani a reuşit să-şi transforme visul în realitate după ani buni în care dansul a fost doar un hobby. Acum, Olga administrează studioul „Triangle Dance Studio” din oraşul Ialoveni, acolo unde, alături de alte două antrenoare, îndrumă în paşi de dans zeci de tineri şi pici pasionaţi de arta mişcării. Mai multe detalii, am aflat chiar de la ea.

Dragă Olga, când a venit ideea de a-ţi deschide propriul studiou de dansuri?

Totul s-a început de la ideea pe care mi-a propus-o prietenul meu și anume de a încerca să deschid un studiou propriu de dansuri. Eu făcusem o pauză de un an în care lăsasem dansurile și după sfatul prietenului, dar şi a mesajelor de dor pe care le primeam de la foștii copii pe care i-am învățat, m-au determinat să încerc să deschid propriul studiou. Acum deja de un an și două luni activăm ca „Triangle Dance Studio”.

20706670_305121149953439_228738705_n

Spune-ne care este semnificaţia denumirii studioului?

Am ales acest nume, pentru că la început eram 3 antrenoare și însuși logo-ul studioului reprezintă două triunghiuri combinate, care dacă le-am descifra conform semnificațiilor ar reflecta un potențial infinit și creativitate divină. Iar dorința, potențialul și creativitatea ne conduc spre succes.

Câte grupe aţi format între timp şi cine sunt antrenoarele acestei echipe de dans?

Am început cu o grupă mică formată din 10 copii, care pe parcurs s-a mărit, astfel ajungând la moment la circa 70 de persoane. Suntem 3 antrenoare şi toate avem ani de experienţă în ale dansului. Eu am început a frecventa dansurile încă de mică, iar la moment sunt atât conducător  cât și antrenoare a acestui studiou, coregraf de 5 ani și studentă la Universitatea de Stat.

18622640_1586897818011767_6810727452152830777_n

Cea de-a doua antrenoare este Cârlan Ecaterina, elevă în clasa a XII-a. Are 2 grupe de dansatori, o grupă pentru copii mai mici, 4-8 ani și o grupă de copii de 9-15 ani, specializată în Hip-hop, Jazz, Reggaeton, Dancehall, Jazz funk şi R&B. La fel cu ani de experienţă, o şcoală de dans în spate, aceasta fiind fosta membră a altor colective de dans.

Răileanu Iana are 17 ani, la fel a început a frecventa dansurile încă de mică, iar acum este studentă la Colegiul Naţional de Coreografie. În cadrul studioului deține o grupă de copii mici de 4-7 ani (dans contemporan, jazz, balet).

La moment deținem 4 grupe de dansuri: o grupă de copii mici de 4-6 ani, o grupă de copii de 4-8 ani, de 9-13 ani și o grupă de la 14 în sus. Vârsta pentru înscriere este de la 4 ani. Antrenamentele se petrec de 3 ori pe săptămână a câte o oră.

Cum arată un antrenament de dans la studioul „Triangle Dance Studio”?

Antrenamentul constă din încălzire, unde toate părțile corpului se pregătesc pentru dans, apoi  întinderea care ajută la formarea elasticității și desigur dans. Deși antrenamentele sunt destul de diverse: fiecare antrenor încearcă să aducă de fiecare dată câte ceva nou, pentru a diversifica și a face mai interesant și util fiecare antrenament.

Pentru a face parte din colectivul Triangle este nevoie ca simţul mişcării să fie cultivat deja sau vă ocupaţi voi de acest lucru?

La înregistrare nu este nevoie ca un copil să fi frecventat dansurile anterior. Noi pornim de la zero, astfel căpătând pe parcurs tot de ce are nevoie un dansator.

xcfghgfdfgh

Pe lângă antrenamente, unde mai participaţi în calitate de trupă de dans?

Pe lângă antrenamentele pe care le avem la acest studiou, copiii pleacă și la diferite evenimente,  concursuri, petreceri, deschideri, atât naționale, cât și internaționale, cu un program al nostru. Acest lucru poate fi văzut și în pozele de mai jos.

Cum reuşiţi să captaţi atenția micuţilor?

Este destul de dificil să ţii sub control o grupă de copii, însă fiecare antrenor are modalitatea și metodele sale, astfel făcându-i unici in felul său. Pe lângă antrenament, copiii au și temă pentru acasă, cum ar fi repetarea unor mişcări, inventarea unei coregrafii proprii, improvizarea care de asemenea este un dans propriu și altele. Grupele mici de la 4 ani dețin carnete individuale în care antrenorul la final de antrenament apreciază fiecare copil în parte cu note. Aşa părinții pot duce evidenţa copilului său la fiecare antrenament.

Care este misiunea studioului „Triangle Dance Studio” şi ce vă propuneţi pe viitor?

Deși suntem un studiou nou în Ialoveni, avem planuri destul de mari și o creativitate deosebită. Vrem să reușim să ajungem și mai sus, să fim și mai buni. ajutând copiii să capete o pasiune pentru dansuri, să iubească ceea ce fac și să o facă cu dragoste.

De asemenea oferindu-le acestora șansa de a se dezvolta, de a-și face prieteni noi și de a petrece timpul într-o atmosferă veselă și activă.

Foto: Arhivă personală

Autor: Gabriela Grițco, stagiară