Știrea tinerii care a fost violată în somn a trezit talentul latent de umoriști al românilor. În țara în care victima este blamată, violul e luat în derâdere.

O femeie din Canada a fost stupefiată să descopere că logodnicul a violat-o în timp ce dormea. Aceasta bănuia că iubitul o înșală și i-a verificat contul de e-mail, descoperind adevărul. Femeia a găsit mai multe filmulețe cu actele oribile comise de către iubitul acesteia.   Bărbatul va fi pedepsit penal pentru viol și agresiune sexuală.

E tragic să descoperi că persoana iubită a profitat de corpul tău, femeia declarând că îi va fi dificil să mai aibă încredere în cineva.  Violul lasă urme adânci și distruge psihic victima.

Însă, pe români nu îi îngrijorează daunele psihice provocate de agresiunea sexuală, important pentru ei e să facă haz. Da, știu, umorul e un mecanism de autoapărare și râsul ne ajută să combatem stresul. Totuși, sunt lucruri despre care nu trebuie să glumim, violul fiind unul dintre acestea.

M-a șocat să citesc comentariile de la această știre. Într-o țară în care o fetiță de 11 ani e acuzată de către judecători că l-a provocat pe agresor și că nu s-a apărat destul, violul trebuie să devină o temă pe care să o discutăm.

În primul rând, victima nu e vinovată.  Indiferent de cum e îmbrăcată, indiferent de acțiunile sale, dacă cineva spune NU, atunci celălalt trebuie să accepte refuzul. O rochie, o fustă scurtă, o bluză decoltată  nu e o invitație la viol.

În al doilea rând, violul poate exista în cuplu. Corpul tău nu aparține persoanei cu care ești într-o relație. Nimeni nu are dreptul absolut asupra corpului tău și poți oricând să îi spui nu soțului, iubitului, logodnicului.

Mai jos am selectat câteva comentarii care ne demonstrează nesimțirea și lipsa de empatie a unora.

 

Distribuie articolul: