Viorica este una dintre cele 8 mame asistate în prezent în Centrul Maternal „În braţele mamei” a Misiunii Sociale Diaconia.

Provine dintr-o familie social-vulnerabilă, iar părinţii au divorţat încă de când era mică. A dus un mod de viață primitiv locuind împreună cu frații (1 frate și 2 surori) într-o casă părăsită din parcul Valea Morilor. La vârsta de 15 ani a fost vândută de propria mamă unui prieten de pahar pe 100 de dolari, iar la 16 ani a fost violată de concubinul mamei sale.

Viorica deseori fugea de acasă, deseori deoarece era abuzată fizic de mama ei. La vârsta de 18 ani a găsit un loc de muncă. A avut marele noroc să întâlnească acolo oameni care să o susțină. Însă când a rămas însărcinată nu a mai putut face față tuturor greutăților, așa cum tatăl copilului nu a dorit să o susțină în decizia de a păstra pruncul.

Acum aceasta este în Centrul Maternal, iar fetiţa ei are deja 8 luni. A păstrat legătură cu șefa de la locul de muncă, astfel merge și lucrează part-time. O ajută o altă mămică beneficiară, care are grijă de fetiţa ei până se întoarce de la serviciu. Următoarea etapă a provocării este să-și găsească o locuință.

Viorica este doar una din mamele care acum se află în Centrul Maternal al Diaconie. În astfel de situaţii se află şi alte femei, iar pentru susţinerea lor Misiunea Socială „Diaconia” a dat start Campaniei de Crăciun „În braţele mamei”. Campania este o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”.

Fiecare se poate implica, aici găsești lista de nevoi a mămicilor din Centrul Maternal:

Două cărucioare de vară şi două de iarnă, 1 fierbător de apă, 1 fier de călcat, 1 scăunel de hrănit copiii şi un frigider mic.

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie cât de mică, din orice colţ al lumii, pot utiliza Guvern24.md

Companiile sunt îndemnate să invite voluntarii Diaconiei pentru a organiza ateliere de jucării de brad sub forma unui team building. Donaţia de participare este de 150 lei, jucăria rămâne participantului.

17 decembrie, Telemaratonul Naţional în direct la M1şi M2. Biletele de participare în platou au valoarea de 300 lei, donaţie în susţinere proiectului.

Produse igienice, donate direct la Sediul Misiunii Sociale Diaconia

Diaconia vă invită să fiți magii de la răsărit care aduc darul neprețuit de dragoste și grijă pentru mame și pruncii lor

PS: Din motive de securitate, numele mamei a fost schimbat. Redacția confirmă veridicitatea informației.