Este cunoscut faptul că fiecare personalitate ce a reușit să își lase amprenta în istorie nu are un început tocmai simplu. Este și cazul maestrului Nicolae Botgros, cel care poartă dragostea pentru muzică încă din primii ani de viață. Întreaga poveste a dirijorului Orchestrei „Lăutarii” a fost transpusă în imagini de-a dreptul emoționante, într-un videoclip ce merită toată admirația.

Pe melodia compozitorului Gheorghe Banariuc și în regia Inei și a lui Oleg Butnaru, videoclipul ce poartă titlul „În drum spre casă” descrie parcursul muzical pe care l-a avut Nicolae Botgros. Muzicianul s-a născut în familia unor lăutari, roluri pe care le joacă doi actori consacrați din Moldova – Valentin Zorilă și Mihaela Strâmbeanu. De mic, a cântat la tobă, instrument care apare și în imaginile video. Ulterior, a descoperit vioara, de care nu s-a despărțit nici până în ziua de azi.

Părinții au fost cei care au jertfit și ultimul bănuț pentru ca Nicolae Botgros să facă o școală muzicală, unul dintre cele mai mari visuri ale mamei sale. Ca, în final, să devină cel mai bun violonist din țară, dar și cel care ne-a dus faima în întreaga lume.

botgros

Felicitări, maestre, pentru un produs de nota 10! Sănătate și inspirație vă dorim!

Foto: Captură video