Deputatul neafiliat Vasile Bolea a fost oprit de poliție pentru conducerea unui vehicul fără revizia tehnică și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Incidentul a avut loc pe 8 iulie, în jurul orei 17:30, la Cimișlia.

Potrivit surselor NM, parlamentarul a fost amendat.

În seara de 8 iulie, deputatul Vasile Bolea, care după ce a părăsit Partidul Socialiștilor a aderat la Partidul neparlamentar „Renaștere”, afiliat lui Ilan Șor, a fost oprit de forțele de ordine la Cimișlia. Potrivit surselor NM, Bolea era la volanul mașinii personale. Acesta nu a putut prezenta toate actele necesare, lipsindu-i revizia tehnică și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). La un moment dat, Bolea le-a spus polițiștilor că este deputat, moment în care între cei doi a avut loc un dialog amuzant.

„- Aveți legitimația de deputat? Puteți să ne-o prezentați ca să vedem că sunteți, într-adevăr, deputat? E valabilă? Are termen de valabilitate? Nu are termen de valabilitate? Eu nu știu, eu deputat nu am fost”, i-a spus polițistul lui Vasile Bolea.

Potrivit surselor NM, Vasile Bolea a fost amendat cu 1.950 de lei. Acesta a și achitat amenda.