Poliția Republicii Moldova anunță că în seara zilei de 25 mai a fost alertată de un pasager al unui microbuz, care a raportat că a observat la distanță un aparat de zbor de mici dimensiuni în flăcări, căzând în raionul Ialoveni.

Toate subdiviziunile au intervenit imediat la fața locului, dar până în prezent nu a fost identificat niciun aparat de zbor sau fragmente. De asemenea, polițiștii au contactat reprezentanții companiilor care organizează zboruri locale, dar nu au primit nicio informație în acest sens.

Poliția solicită cetățenilor care au fost martori sau dețin informații despre incident să sune imediat la 112.

În același timp, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) dezminte zvonurile, apărute pe rețelele de socializare, conform cărora o aeronavă de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit în această după-amiază.

„Instituțiile specializate au reacționat prompt, însă până în acest moment, informația nu a fost confirmată. Toate aeronavele care au depus plan de zbor pentru astăzi, 25 mai, au decolat și aterizat fără a raporta alarme sau incidente. De asemenea, radarele nu au identificat niciun obiect sau aeronavă de mici dimensiuni care să fi intrat în spațiul aerian controlat”, informează Autoritatea Aeronautică Civilă.

Inspectoratul General de Poliție confirmă, de asemenea, că în urma apelurilor telefonice primite de la martori, echipajele s-au deplasat imediat la fața locului pentru a investiga circumstanțele.

Din fericire, nu s-a găsit nicio dovadă a vreunui incident aviatic.

Distribuie articolul: